Antena Căutare

Energie ieftina la priza PDL

Doua societati ivite aparent din neant au devenit in ultimul an actori de calibru in comertul cu energie. Cu aportul nemijlocit al ministrului Economiei la acel moment, Adriean Videanu, acestea au intrat "pe fir" fara sa fie obligate sa mai treaca pe la Bursa sub pretextul exportului de energie - un eventual indicator de performanta, ar fi vrut ministrul sa intelegem.

Evident, preturile obtinute au fost unele favorabile, sub media de tranzactionare pe bursa. In Romania acest lucru este interzis. Laurentiu Ciurel, fost director al Complexului Turceni spune ca afacerile grele, dar ilegale, aprobate de Adriean Videanu au dus la destituirea ministrului. La o privire atenta vedem insa ca nimic nu este intamplator si ca, si de aceasta data, energia ieftina a devenit monopolul afacerilor conectate la Partidul Democrat Liberal.

Altaria Research Limited, off-shore-ul din Cipru care a pus mana pe o afacere cu un profit anual garantat de 50 de milioane de euro, este o mai veche "cunostinta" a familiei primarului de la Piatra Neamt, Gheorghe Stefan.

Mai exact, feciorul lui Pinalti a vandut una dintre afaceri catre Altaria. Dar Altaria este un partener de nadejde al "baietilor destepti" din energia romaneasca. In Bulgaria, Serbia si alte tari din sud-estul Europei, Energy Holding si Rudnap Group (firma detinuta de Altaria Research Limited) au afisat transparent relatiile de prietenie comerciala care le leaga.

Ambele firme fac parte dintr-o tagma mica de afaceri construite in stransa legatura cu puternicii zilei, oameni politici influenti din regiune. Energy Holding era prin 2007 cel mai important comerciant roman de energie.

Tot articolul, in Jurnalul National

Basescu ii inchina ode lui Ceausescu... Antonie Solomon, reales presedinte al PDL Craiova...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x