Antena Căutare

Exclusiv! Interviu cu tortionarul Alexandru Visinescu: "Eram un amarat! Nu eu sunt de vina, nu puteam sa refuz ordinele!"

Da vina pe saracie, pe sistem, pe frica. La mai bine de jumatate de secol de la ororile petrecute in inchisorile comuniste, tortionarul Alexandru Visinescu a vorbit cu reporterii Observator. Le-a povestit despre deficientele unui sistem in care a fost nevoit sa creada pentru a supravietui si pentru a nu se intoarce la saracie. A recunoscut ca nu are mustrari. El doar a executat ordine. Ordine care au lasat ume adanci in sufletele celor torturati. Urmariti un interviu in exclusivitate!

Fostul comandant al inchisorii comuniste Ramnicu Sarat este revoltat de acuzatiile care i se aduc. Era un comandant, trebuia sa urmeze ordinele. Fiind amarat, fara un ban in buzunar, nu se putea opune regimului. Iar oameni mureau zilnic, fie in inchisoarea lui, fie afara. Asta e apararea sa.

De cealalta parte, stau cei torturati de barbat. Aurora Dumitrescu s-a numarat printre ei si sotul ei, la fel. Pe ea, Visinescu in persoana ar fi batut-o. La 81 de ani, n-a uitat nicio clipa prin ce a trecut si nu crede in discursul lui de astazi: "Sa nu imi spuna mie Visinescu ca a facut ce a facut in numele unei doctrine, in numele unei ideologii. A facut-o de animal!". Jurnalistilor, cel supranumit tortionarul Visinescu, le-a aratat scrisori de multumire de la detinuti.

Alexandru Visinescu a fost comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat in perioada 1956 - 1963. Potrivit Mediafax, dosarul sau a fost solicitat pentru a se analiza oportunitatea efectuarii urmaririi penale de catre procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica.

Remus Cernea, "marul discordiei" dintre Romania si China: Deputatul a pus in pericol relatiile diplomatice din...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x