Antena Căutare

Executivul analizeaza problema contributiilor sociale pentru activitati independente

Guvernul intoarce foaia si, dupa dezbaterile publice virulente la adresa proiectului de modificare a contributiilor pentru activitatile independente, se razgandeste. In sedinta de Guvern de azi, ar urma sa se adopte o noua hotarare, prin care retinerea contributiilor se face la sursa, iar valoarea acestora sa ramana la 16%, fata de propunerea de 35%.


O alta veste buna pentru cei care realizeaza venituri din drepturi de autor sau din conventii civile este ca vor scapa de statul la cozi pentru ca proiectul prevede ca "obligatia declararii, calcularii, retinerii si platii contributiilor individuale de asigurari sociale si de asigurari pentru somaj revine platitorului de venit".

Scandalul iscat la finalul saptamanii trecute legat de dublarea contributiilor aferente veniturilor obtinute din activitati independente a creat neintelegeri in cadrul coalitiei de Guvernare. Reprezentantii UDMR au declarat deschis ca nu vor sustine aceste cresteri.

Boc se opune proiectului de dublare a contributiilor pentru drepturile intelectuale, din 2011... Romania a luat 216 milioane de euro din Fondul european pentru rromi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x