Antena Căutare

Legea referendumului a fost modificata

Guvernul s-a reunit joi seara, la ora 18, pe ordinea de zi figurand modificarea prin ordonanta de urgenta a legislatiei privind referendumul pentru demiterea din functie a presedintelui.

UPDATE 22.40: Ordonanta de urgenta prin care Guvernul a modificat Legea referendumului, stabilind ca presedintele poate fi demis cu majoritatea voturilor valabil exprimate ale cetatenilor participanti, a fost publicata in Monitorul Oficial.

UPDATE 19.20: Ordonanta de Urgenta prin care Guvernul modifica legea referendumului a fost acceptata de judecatorii Curtii Constitutionale.

UPDATE 19.08: Guvernul a aprobat OUG privind modificarea legii referendumului.

UPDATE 18.10: Sedinta extraordinara de Guvern a inceput.

UPDATE 17:10: Potrivit unor surse din Executiv, citate de Antena 3, guvernul va aproba OUG privind schimbarea legii referendumului.

Legea referendumului ar putea fi modificata printr-o ordonanta de urgenta, care va stabili ca presedintele poate fi demis mai usor. In prezent, legea prevede ca seful statului poate fi demis prin votul a 50% plus 1 din numarul alegatorilor. Prin modificarea legii referendumului, presedintele ar putea fi demis cu votul a 50% plus 1 din numarul votantilor.

Victor Ponta a confirmat informatia si a precizat ca va analiza si ultimele date ale recensamantului, aratand ca la alegeri inca sunt folosite liste electorale ca in 2002, cu trei milioane de locuitori in plus.

FOTO: Intact Images

Dan Voiculescu il da in judecata pe Traian Basescu pentru afirmatii defaimatoare... Sustinatorii PDL au protestat in Piata Revolutiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x