Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Chefi la cutite

"Fara Basescu, Romania va putea sa urmeze un proiect de dezvoltare ca tara, fara ura, fara dezbinare"

Premierul Victor Ponta a acordat un interviu in exclusivitate pentru Jurnalul Na]ional in care il acuza pe Traian Basescu ca este primul presedinte care si-a atacat tara pentru a ramane in functie. Aceeasi tara in numele careia s-au imprumutat miliarde de euro pentru a ne salva de criza, dar care au sfarsit in mari tunuri date de clientela politica a PDL sI a lui Basescu, mai spune Victor Ponta.

Veti vota, evident, „Da” la referendum. Care ar trebui sa fie semnificatia acestui vot?

Voi vota „Da” pentru demiterea lui Traian Basescu pentru ca vreau ca, impreuna cu echipa USL, sa putem indrepta tot raul facut in toti acesti ani de regim Basescu. Votul meu inseamna o sansa pentru Romania si pentru romani.

Ce inseamna de fapt aceasta sansa despre care vorbiti?

Inseamna in primul rand sa oferim romanilor o guvernare care se tine de cuvant. Am inceput sa dam bugetarilor banii inapoi, asa cum am promis, sa returnam banii pensionarilor, luati abuziv la plata CASS, sa redeschidem unele spitale inchise de guvernul lui Traian Basescu, sa inchidem robinetul prin care „baietii destepti” se alimenteaza din bani publici. Dorim acum sa dam o gura de oxigen economiei, prin introducerea platii TVA la incasare si sa stimulam crearea de noi locuri de munca, prin eliminarea platii CAS pentru toti patronii care angajeaza persoane aflate in somaj, sub 25 de ani si peste 55 de ani.

Este Traian Basescu o piedica in calea actiunii guvernului USL?

Sigur ca da. Inca de la inceput a incercat sa saboteze activitatea guvernului USL. Basescu si oamenii lui lanseaza tot felul de atacuri mincinoase, creeaza scandaluri si dezinformeaza pentru ca nu vor ca USL sa arate romanilor ca se poate si altfel, ca austeritatea pe care ei au impus-o a insemnat de fapt sa se ia bani de la oamenii simpli si sa se dea clientelei PDL.

Aveti asadar asteptari mari de la Romania fara Traian Basescu

Sunt convins ca Romania, fara Traian Basescu presedinte, va putea, in sfarsit, sa urmeze un proiect de dezvoltare, ca tara membra a Uniunii Europene. Fara ura, fara dezbinare, fara scandal, fara minciuni...

Ce ii reprosati de fapt lui Traian Basescu?

Ii reprosez faptul ca nu a fost presedintele tuturor romanilor. A fost presedintele lui Udrea si Blejnar, a fost presedintele „baietilor destepti”, a fost presedintele hotilor si coruptilor care, acum, se strang in jurul lui sa-l protejeze. Nu l-a impiedicat nimeni, in toti acesti ani de control absolut asupra institutiilor statului, sa finanteze sistemul de educatie astfel incat, la finalul liceului, sa nu avem jumatate de generatie trimisa in somaj. Nu l-a oprit nimeni sa dea bani la sanatate astfel incat sa oprim exodul medicilor si sa avem un sistem sanitar care sa trateze, nu sa omoare pacientii. Nu a avut nicio piedica in a sustine dezvoltarea infrastructurii, a agriculturii si a satului romanesc.

Citeste interviul integral in Jurnalul!

Recomandari