Antena Căutare

Fara mici, dar cu proteste: 10.000 de oameni, asteptati in Piata Victoriei

Anul acesta, in Romania Ziua Muncii sta sub semnul protestelor. Social-democraţii s-au tinut de cuvant si au inceput sa iasa in strada in marile orase ale tarii.

Si in Bucuresti, PSD a anuntat o actiune de amploare. Participantii la miting au plecat, in jurul orei 11:00, de la Arcul de Triumf spre Piata Victoriei. In fata Guvernului sunt asteptati inca 10.000 de oameni, care vor protesta fata de masurile Guvernului.

Presedintele PSD, Victor Ponta a anuntat joi ca de 1 mai social-democratii vor organiza proteste in mai multe resedinte de judet, inclusiv Capitala, fiind asteptati atat membri de partid, sindicalisti, cat si cei care vor sa-si arate nemultumirea fata de situatia din Romania.

"Pentru data de 1 Mai consideram ca este o data speciala, nu este o zi care apartine nici PSD, niciunui alt partid, nici neaparat sindicatelor, este o zi a celor care traiesc din munca lor si in acest sens vrem sa ne manifestam ca partid de stanga in acest an. S-a uitat in ultimii ani ca ziua de 1 Mai, in secolul 19, nu a fost o zi de sarbatoare, ci a fost o zi de lupta a muncitorilor din Chicago", a spus Ponta, adaugand ca, din punctul de vedere al PSD, anul acesta "nu era nimic de sarbatorit".

In ceea ce priveste actiunile pregatite la nivelul Capitalei, Ponta a a "apreciat" faptul ca organizatia de Bucuresti, condusa de Marian Vanghelie, a inteles ca 2010 "nu mai e un an de sarbatori", astfel incat nu vor mai fi organizate petreceri in parcul Izvor.

"In mod sigur organizatia de Bucuresti a inteles, si am apreciat acest lucru, ca 2010 nu mai e un an de sarbatorit, asa incat in parcul Izvor nu vor mai fi acele manifestari din ultimii ani. In ce masura vor protesta si exact cum se organizeaza, v-a promis domnul Vanghelie o surpriza, sunt convins ca va fi placuta", a spus Ponta.

Filiala PSD Bucuresti a comandat bannere, afise, fluturasi si tricouri rosii inscriptionate cu mesaje anti-guvernamentale si slogane cu iz social ce vor fi distribuite manifestantilor care vor participa sambata la mitingul pentru care s-a cerut autorizatie de la primarie pentru 10.000 de persoane.

Foto: Intact Images

Marian Sarbu a fost ales presedintele noului partid UNPR... Cristian Diaconescu nu ar accepta functie in Guvernul Boc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x