Antena Căutare

Firea, după ce Orban a refuzat să aloce bani Primăriei Capitalei: Dacă Guvernul Orban nu va da curs solicitării, îi informez că vom formula plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele prim-ministrului şi al ministrului Finanţelor

Primarul Capitalei Gabriela Firea avertizează, după ce premierul Ludovic Orban a refuzat să aloce bani Primăriei Capitalei, că dacă Guvernul Orban nu va da curs solicitării,va formula plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele prim-ministrului şi al ministrului Finanţelor.

”Observ că Domnul Orban recidivează. Persistă în a transmite, cu ură şi încrâncenare, informaţii eronate despre mine şi Primăria Capitalei. Îi atrag atenţia domnului prim-ministru că Bugetul Naţional nu este bugetul lui pe persoană fizică. Să nu-l confunde cu propriile buzunare. Şi să nu uite că funcţiile sunt trecătoare. În calitate de primar general al Municipiului Bucureşti sunt obligată de lege şi onorată să îi reprezint pe locuitorii din Capitală. Solicităm această sumă de bani pentru a achita serviciile de utilitate publică, absolut necesare cetăţenilor. În cazul în care Guvernul Orban nu va da curs solicitării noastre, atunci îi informez că vom formula plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele domnului prim-ministru şi pe numele ministrului Finanţelor Publice, precum şi pe cele ale funcţionarilor publici care vor valida un buget ilegal pentru Primăria Capitalei, care va fi pusă în situaţia să nu poată achita subvenţia la transportul public în comun, energie termică, cheltuielile cu cele 19 spitale, creditele contractate în trecut de alţi primari (de dreapta), continuarea investiţiilor urgenţe în infrastructură pentru fluidizarea traficului, deja demarate”, anunţă Firea pe pagina de Facebook.

Ea îl compară din pe Ludovic Orban cu Liviu Dragnea,acuzându-l că ”se răzbună pe locuitorii Bucureştiului pentru a lovi politic în persoana primarului general”.

”Pentru mine, Ludovic Orban = Liviu Dragnea. Se răzbună pe locuitorii Bucureştiului pentru a lovi politic în persoana primarului general. Nu poţi duce intenţionat un oraş de talia Bucureştiului în faliment doar pentru răzbunări politice mărunte şi pentru a ascunde sub preş incompetenţa premierului şi a guvernului pe care îl conduce. Le reamintesc guvernanţilor că Primăria Municipiului Bucureşti este singura din ţară care, prin efectul legii, nu colectează taxe şi impozite locale şi ne finanţăm doar din procentul pe Impozitul pe venitul global colectat de Ministerul de Finanţe, din banii bucureştenilor. Cerem ce ni se cuvine! Cele 100 de milioane de lei primite de la fostul guvern, din Fondul de rezervă, s-au dus instantaneu la Elcen, pentru plata facturii la termoficare”, susţine Gabriela Firea.

Ea contrazice şi afirmaţiile lui Orban referitoare la companiile muncipale.

”Cât priveşte înfiinţarea companiilor municipale, aceasta a fost o necesitate absolută, pentru a înlătura căpuşele - unele chiar peneliste - de la Bugetul Primăriei Capitalei. Prin înfiinţarea companiilor am făcut economii la buget şi am lucrat rapid şi la preţuri corecte pentru cetăţeni. Sumele vehiculate că fiind bugete de “nabab” de către Domnul Orban nu sunt reale. Îi recomand premierului să consulte sursele publice de informare, să mă invite la o audienţă pentru a-i dovedi cu documente că am dreptate şi să nu se mai lase dezinformat de consilieri incapabili sau de titluri toxice de pe reţelele de socializare”, afirmă Gabriela Firea.

Premierul Ludovic Orban a calificat vineri drept o “neobrăzare” cererea Primăriei municipiului Bucureşti de alocare a sumei de 667 de milioane de lei, în condiţiile în care instituţia a beneficiat din Fondul de Rezervă al Guvernului de 100 de milioane, spunând că nu acceptă să plătească factura pentru “companiile de nababi” înfiinţate de Gabriela Firea.

Orban şi Firea au avut şi la sfârşitul săptămânii trecute un schimb dur de replici.

Premierul Ludovic Orban a criticat-o duminică pe primarul Capitalei Gabriela Firea, afirmând că cine seamănă vânt culege furtună şi că rezultatele mandatului acesteia sunt aproape 0. Primarul Capitalei Gabriela Firea a declarat ulterior că premierul Ludovic Orban a declanşat Jihadul împotriva sa, că spune în diverse întâlniri că nu poate fi schimbată decât dacă i se fac dosare. Ea a răspuns acuzaţiilor premierului referitoare la situaţia furnizării apei calde şi căldurii în Capitală că ţevile RADET nu se repară nici cu whisky, nici cântându-le la mandolină. Firea a afirmat că Orban nu a evoluat de pe vremea când era viceprimar şi când biroul său era precum „un bar de negri” şi că, din punctul ei de vedere,”Orban este egal cu Dragnea”.

Sursa : news.ro

Ramona Ioana Bruynseels pregăteşte un nou partid politic, social liberal, cu care vrea să participe la alegerile locale ... Răzvan Cuc, fostul ministru al Transporturilor, la sediul DNA Timişoara pentru a fi audiat în dosarul spăgilor încasate ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x