Antena Căutare

Fost deputat PSD, condamnat la 5 ani de inchisoare pentru frauda

Emilian Cutean, fost deputat PSD de Alba, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti la cinci ani de inchisoare. Cutean a fost gasit vinovat pentru fraudarea Guvernului cu peste 200 de mii de lei, in perioada in care a condus Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor (SSPR).

Potrivit procurorilor, in decembrie 2004, cand Emilian Cutean mai era inca secretar de stat la SSPR (a fost demis din functie pe 20 decembrie 200, acesta a dispus plata unei sume de 2,995 miliarde lei vechi in contul unei asociatii de revolutionari, intitulata Asociatia "Club 22", al carei presedinte era.

Plata s-a facut in conditiile in care nu exista un angajament legal care sa justifice efectuarea platilor si utilizarea fondurilor ori vreun program structurat adoptat de Guvern.

Din acesti bani inculpatul, fiind singurul care avea drept de semnatura in numele asociatiei, a platit 945.778.886 lei vechi cu titlu de chirie restanta, pentru imobilul detinut de asociatie, imobil in care locuia si el, iar diferenta a folosit-o pentru constituirea unui depozit bancar.

Foto: ro.wikipedia.org

Minoritatile se mai gandesc daca sprijina Guvernul Ungureanu... Lazaroiu: Si ce daca Ungureanu a fost seful SIE? Nici George Bush senior n-a venit de la manastire!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x