Fostul ministru al Dezvoltării: Lăsăm moştenire următorului guvern şi statului român cel puţin pentru anul 2020 şi anul 2021 câteva miliarde de euro bune care vor intra în ţară

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice Vasile Daniel Suciu anunţă contracte în valoare de miliarde de euro semnate pe fonduri europene, acuzând că în iarna anului 2017 nu exista nicio cerere de finanţare trimisă la Comisia Europeană în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. "Lăsăm moştenire următorului guvern şi statului român cel puţin pentru anul 2020 şi anul 2021 câteva miliarde de euro bune care vor intra în ţară", spune Suciu.

În ultima conferinţă ca ministru, organizată miercuri, Daniel Suciu, care a ocupat funcţia din luna februarie a acestui an, a prezentat realizările sale şi ale ministerului, anunţând că este "mândru" de ceea ce au reuşit colegii din minister.

"Lăsăm moştenire următorului guvern şi statului român cel puţin pentru anul 2020 şi anul 2021 câteva miliarde de euro bune care vor intra în ţară spre beneficiul tuturor beneficiarilor şi a fiecărui român”, a spus el.

Suciu a susţinut că s-au semnat contracte de miliarde de euro pe fonduri eruopene şi de la bugetul naţional.

"În ceea ce priveşte fondurile europene, Programul Operaţional Regional 2014-2020 vă readuc aminte că s-au pierdut mai bine de doi ani de zile. În anul 2017 în iarnă nu aveam niciun contract semnat, nicio cerere de finanţare trimisă la Comisia Europeană, iar astăzi, după doi ani şi zece luni, discutăm de 5.000 de contracte de finanţare semnate şi am mulţumirea sufletească că în urmă cu trei zile am depăşit sută la sută contractare pe Programul Operaţional Regional, astăzi când discut, avem 100,7% contractare pe Programul Operaţional Regional, totalul valorii finanţărilor de la Comisia Europeană şi de la bugetul de stat însumează 9,5 miliarde de euro, contracte semnate până astăzi. Din 22 februarie până când plec din minister am semnat ş colegii mei au semnat 1.205 contracte pe fonduri europene, iar valoarea acestora e de aproape 2,9 miliarde de euro”, a afirmat Daniel Suciu. El a precizat că nu va fi prezent joi la predarea mandatului către succesorul său, pentru că este ziua lui şi preferă să o petreacă alături de cei dragi, nu alături de Ludovic Orban.

"Vă spun cu toată sinceritatea de care sunt capabil, nu voi fi mâine, chiar prefer să fiu cu cei dragi, acasă, mâine fiind ziua mea de naştere, decât să mi-o petrec cu domnul Ludovic Orban şi cu domnul ministru. Mi-am exprimat toată disponibilitatea să asigur acest proces firesc de predare-primire, dar mâine nu voi fi”, a explicat Daniel Suciu motivul pentru care nu participă la ceremonia programată.

Sursa : news.ro

Ultimele știri