Antena Căutare

Fostul ministru al Muncii Ioan Botis, cercetat de DNA

Inspectorii Agentiei Nationale de Integritate au sesizat DNA in cazul fostului ministru al Muncii Ioan Botis. ANI a constatat ca Botis se afla intr-un conflict de interese, avand in vedere ca sotia acestuia este consilier pe un proiect finantat de UE si Guvern.

Fostul ministru al Muncii, Nelu Botis, va da cu subsemnatul la DNA. Procurorii anticoruptie vor deschide un dosar penal si vor stabili daca Botis a comis sau nu infractiunea de conflict de interese, care practic este una din formele coruptiei. Legea spune ca in situatia in care un functionar public ajuta prin atributiile de serviciu o ruda sau chiar pe sotul sau, in acest caz pe sotie, sa obtina un folos material pentru sine , el risca sa ajunga dupa gratii.

In speta vorbim de o pedeapsa cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea dreptului de a ocupa o functie publica pe durata maxima. Alaturi de el vor da explicatii si sotia sa, Ligia Botis, dar si alte doua persoane cu functie in ONG.

Acestia ar fi modificat actele asociatiei privind obiectul de activitate, imediat dupa ce Botis a devenit ministru, special ca sa capete fonduri. Sotia sa chiar inchiria sediul asociatiei prin intermediul unei firme pe care o detine, obtinand lunar 5500 de lei.

ANI s-a sesizat din oficiu, in urma relatarilor aparute in presa, potrivit carora sotia lui Botis, consilier la un ONG bistritean, ar fi "ajutat" la primirea a aproape 500 de milioane de euro ca fonduri europene nerambursabile, imediat dupa ce sotul ei a fost numit.

Nelu Botis si-a dat demisia abia dupa ce s-a intilnit cu inspectorii ANI, sustinand ca e doar o problema de moralitate, nicidecum penala.

Sursa: Antena3

Boc o lauda pe Udrea pentru desfiintarea constructiilor ilegale de pe litoral... Sebastian Lazaroiu pleaca de la Cotroceni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x