Antena Căutare

Functionarii care nu vorbesc romaneste ar putea fi sanctionati cu desfacerea contractului

Senatul a adoptat luni o lege care prevede desfacerea contractului de munca pentru salariatii din institutii, autoritati publice si alte unitati bugetare care refuza sa vorbeasca limba romana, insulta in public, distrug sau inlatura o emblema, un drapel, insigna sau alt simbol al statului.

Propunerea legislativa pentru modificarea Legii 53/2003 - Codul Muncii apartine deputatului independent Daniel Oajdea. "Pe teritoriul Romaniei toti angajatii statului trebuie sa cunoasca limba romana la nivelul B sau C, in functie de pozitia ocupata", precizeaza deputatul in expunerea de motive.

Astfel, incadrarea salariatilor la institutiile, autoritatile publice si la alte unitati bugetare s-ar putea face numai prin concurs sau examen, cu indeplinirea conditiilor de baza ca orice persoana angajata pe teritoriul Romaniei sa cunoasca limba romana scris si vorbit.

Proiectul mentioneaza ca orice persoana care constata ca in aceste institutii sunt angajate persoane care nu cunosc limba romana poate face sesizari institutiei in cauza sau celor ierarhic superioare, urmand ca persoanele nominalizate sa fie examinate in maximum 15 zile de la depunerea sesizarii.



Foto: Intact Images

Traian Basescu: "Dupa Chicago, avem un altfel de NATO, care isi asuma si responsabilitati politice"... Cezar Preda: De cand e premier, Ponta nu a facut decat sa apara la TV si sa se comporte ca o tata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x