Antena Căutare

Funeriu: Am sa dau in judecata Antena 3 pentru fals si uz de fals. Incetati minciuna! O faceti de 20 de ani!

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a facut o declaratie de presa in care a atins mai multe subiecte.

In prima parte a declaratiei, ministrul a anuntat rata de promovare pentru examenul de Bacalaureat: "In urma centralizatrii, rata de promovare a BAC in sesiunea iunie - iulie 2011 este de 45,72%. Cresterea fata de procentul initial este de 1,25%, ceea ce este in ton cu cresterile din contestatiile de anii trecuti. Nu trebuie sa ne asteptam la nici o scadere a vigilentei pentru sesiunea ce urmeaza in toamna".

In a doua parte a declaratiei, ministrul a tinut sa atace Antena 3 si a precizat ca va da in judecata televiziunea Antena 3 pentru fals si uz de fals.

"Pentru a elimina absolut orice discutuie in legatura cu BAC-ul meu, mi-am luat BAC-ul din prima sesiune cu o nota suficient de mare pentru a fi selectat intr-o ruta elitista pentru studii. Ceea ce Antena 3 a facut ieri si azi este un fapt deosebit de grav. Un fals in acte, comis cu buna stiinta, prezentând public ceva ce reprezinta o calomnie. Este vorba de un fals abject care nu poate sa ramâna nesanctionat", a mentionat Funeriu.

Ministrul a aratat, pe un laptop personal, ca in tabelul prezentat de Antena 3, exista mai multe elemente care nu coincid cu actele originale. "Antena 3 a comis un fals in acte. Concluzia acestei marsavii este ca Antena 3 falsifica realitatea, date oficiale, Antena 3 incearca de ani de zile sa falsifice Romania. Realitatea pentru acest post de televiziune este minciuna si fraudarea adevarului."

De asemenea, Funeriu a precizat ca va da in judecata Antena 3: "Am sa dau in judecata Antena 3 pentru fals si uz de fals. Acest fals, spus zi de zi, aduce o atingere importanta la imaginea tarii."

In final, ministrul a indemnat la normalitate si a cerut Antena 3 sa inceteze minciuna: "Incetati sa mintiti! O faceti de 20 de ani!"

Conform datelor furnizate de un telespectator al Antenei 3, Funeriu nu ar fi reusit sa treaca de proba scrisa, dar ar fi primit o a doua sansa la examenul oral. Ministrului i s-a reprosat de mai multe ori ca nu si-a echivalat studiile in România.

Daniel Funeriu a refuzat sa intre in direct la emisiunea "La Ordinea Zilei" pentru a explica situatia, dar a declarat unui reporter Antena 3 care l-a sunat ca a luat exemenul din prima.

In Franta, pentru a lua Bacul trebuie sa obtii cel putin 10 puncte dintr-un total de 20. Pentru elevii care au obtinut intre 8 si 10 puncte se organizeaza un examen suplimentar oral din doua materii.

Daca elevul obtine 10 din 20 de puncte dupa examenul suplimentar, atunci bacalaureatul este trecut, dar la limita.

Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

Politicienii romani isi tin copiii departe de sistemul de invatamant romanesc... Hackerii i-au spart blogul europarlamentarului PDL Cristian Preda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x