Antena Căutare

Gafa: Boc a inclus Regatul Norvegiei printre statele membre UE

Democrat-liberalii au ce au cu Norvegia. Premierul Emil Boc a gafat astazi, enumerand Regatul Norvegiei printre statele membre ale Uniunii Europene. Referindu-se la siguranta cetatenilor in spatiul Schengen, Boc a uitat ca Norvegia nu face parte din blocul comunitar. Si-a dat insa repede seama de greseala si s-a corectat. In 2005, si Elena Udrea s-a referit din greseala la presedintele aceleiasi tari, desi Norvegia este monarhie.

Cetatenii Norvegiei se vor simti mult mai in siguranta daca Romania va indeplini toate standardele de siguranta prevazute de aderarea la Spatiul Schengen - pana aici, nimic gresit. Insa premierul Emil Boc i-a asezat pe norvegieni la un loc cu cetatenii statelor membre ale Uniunii Europene, desi Norvegia nu face parte din blocul comunitar.

"Vrem sa dam certitudinea cetateanului european, oriunde traieste el, in Germania, Danemarca, Norvegia, nu Norvegia nu, sa dam certitudinea ca Romania are granite sigure", a spus Emil Boc.

Premierul Boc nu este singurul democrat-liberal care a cazut in "capcana" Norvegiei. In 2005, pe vremea cand ocupa functia de consilier prezidential la Palatul Cotroceni, si Elena Udrea a facut o gafa - referitoare la forma de conducere a statului.

Norvegia este o monarhie constitutionala si este condusa de regele Harald al V-lea. Populatia a respins, printr-un referendum, aderarea la Uniunea Europeana, insa statul mentine legaturi stranse cu statele membre ale Uniunii, iar din 2001 face parte din spatiul Schengen.

Dragnea: Nu suntem condusi de moguli. Este doar o reactie a slugilor speriate ale lui Basescu... Semnalizari verticale! Milioane de euro pentru o firma de casa a PDL...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x