Antena Căutare

Galatiul de sub apa vazut de Emil Boc

Premierul Emil Boc a vizitat Faleza Dunarii, inundata de apele revarsate ale fluviului. Seful Guvernului a vazut cum se lucreaza la ridicarea digului ce va apara cartierul Valea Orasului. Digul va avea in final o lungime de 4,5 km si o inaltime de 1,5 m.


APOSTROFAT DE BATRANI

In timpul periplului sau in zona in care se ridica digul in fata apelor fluviului, premierul Emil Boc l-a ascultat pe un batran nemultumit.

"Am fost si sunt parte a unei generatii de sacrificiu. Noi am facut fabrici, strazi, blocuri, uzine si agricultura. Acum s-a distrus tot! Uzinele s-au vandut! Blocurile s-au vandut! Pensiile au scazut! Viata este scumpa! Din ce sa mai traim? De ce faceti treaba asta? Raspundeti!", i-a spus batranul premierului.

Acesta, in schimb, nu a avut replica pe moment, dar dupa ce batranul si-a spus oful, Emil Boc i-a explicat ca in primul rand trebuie salvat orasul de la inundare.
"Trebuie sa nu mai facem politica in strada si bine ar fi si daca dumneata i-ai ajuta pe oamenii acestia!", i-a spus Emil Boc batranului nemultumit.

LESINAT IN TIMP CE PUNEA SACI CU NISIP

Un angajat al societatii edilitare Apaterm a lesinat la scurt timp dupa ce premierul a trecut prin zona Falezei Dunarii. Barbatul lucra la ridicarea digului si i s-a facut rau din senin. Medicii de la SMURD i-au acordat primul ajutor si au precizat ca este, cel mai probabil, o lipotimie, pe fondul oboselii, caldurii de afara si nealimentarii. De fapt, tot mai multi oameni care lucreaza la digul de aparare a orasului Galati i-au spus premierului ca nu au mancat decat o singura data.


TRAIAN BASESCU, ASTEPTAT SA NASEASCA

Daca premierul Boc a fost "apreciat" ca a venit in Galati de mai multe ori, in schimb, presedintele Basescu a fost taxat in lipsa. "Boc vad ca tot vine, dar Basescu unde e?", a intrebat o femeie in zadar. Presedintele statului era nelipsit in timpul inundatiilor din 2005, 2006 si 2008 in zonele sinistrate. Nici judetul Galati nu a lipsit atunci de pe lista locurilor in care Traian Basescu a facut vizite dese.

In 2005, presedintele a botezat fetita unor sinistrati din localitatea Piscu. Initial, Traian Basescu i-a spus mamei insarcinate ca daca va face un baietel i-l va boteza. Dar tanara mamica a nascut, chiar de ziua de nastere a presedintelui, o fetita, iar Traian Basescu nu a mai dat nici un semn ca ar dori sa crestineze copilul familiei Dumitrache.

La acea vreme, prefectul PNL de Galati, Mihai Capra, ajuns acum secretar de stat PDL in cadrul MAI, a vrut sa preia pozitia de nas. La scurt timp, insa, sotia presedintelui a venit la Galati pentru a pregati botezul. In cele din urma, Traian Basescu a botezat fetita familiei Dumitrache.

Anul acesta, presedintele Basescu a iesit printre sinistrati la o saptamana de la producerea inundatiilor, dar nu a ajuns niciodata la Galati, desi aici situatia este critica. 1.500 de persoane ridica un dig in zona Dunarii pentru a preveni inundarea cartierului Valea Orasului.

Aici, 7.000 de persoane ar putea fi evacuate daca digul nu va rezista. Probabil ca inca nu a fost descoperita nici o gravida care sa apara in timpul vizitei presedintelui pentru ca acesta sa mai poata face un gest crestinesc.

Sursa: www.jurnalul.ro

Basescu, la baie de multime pana la brau... Guvernul pregateste o ordonanta de urgenta pentru demolarea Institutului Cantacuzino...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x