Antena Căutare

Geoana: Daca motiunea trece, Basescu nu mai poate refuza unei majoritati dreptul sa formeze Guvernul

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, spune ca PSD si PNL ar trebui sa ofere o alta optiune de guvernare cetatenilor, inainte de 2012 si a opinat ca, daca Guvernul Boc va fi demis, presedintele Basescu nu mai este "in situatia" politica de a refuza dreptul unei majoritati sa formeze Cabinetul.

"Eu stiu cum a trecut motiunea din toamna trecuta, atunci a existat o majoritate explicita. Am venit cu o motiune de cenzura pentru a pregati o noua guvernare. Sansa pe care motiunea de toamna trecuta a avut-o fata de actuala motiune era ca se stia, de bine, de rau care este pasul politic urmator dupa caderea Guvernului. Si aici si PSD si PNL au obligatia de a da un raspuns putin mai clar, poate nu pana marti, poate in perioada urmatoare. Din punct de vedere al ecuatiei politice cred ca opozitia trebuie sa dea un raspuns mai coerent "




"Mesajul ca vom avea o majoritate abia dupa 2012 este alt element de vulnerabilitate. Din punct de vedere politic este corect, dar din punct de vedere practic, al credibilitatii, cred ca in acest moment se joaca credibilitatea viitorilor lideri ai Romaniei, si aici nu ma refer la presedintii celor doua partide, ma refer daca exista cineva capabil sa faca alt fel de guvernare"


Jurnalul.ro
Liviu Dragnea: “PSD nu s-a hotarat deocamdata sa se casatoreasca cu PNL”... Victor Ponta: "PSD, vot cu bile la vedere pentru motiune, sprijin pentru Melescanu la CCR"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x