Antena Căutare

Geoana: Solicitarea Frantei si Germaniei, o lovitura dura la adresa Romaniei

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat marti ca solicitarea Frantei si Germaniei de amanare a aderarii Romaniei la spatiul Schengen este un 'gest neprietenesc', o 'nedreptate', dar in acelasi timp si un 'esec sever' al autoritatilor romane.

Potrivit lui Geoana, cei care sunt responsabili de aceasta situatie trebuie "sa plateasca pretul politic".

"Acest demers oficial al principalelor doua tari europene reprezinta o lovitura dura la adresa Romaniei. Consider ca aceasta decizie este nedreapta, nelegala din punct de vedere al dreptului european, fiindca nu exista nici un fel de legatura intre obligatii Schengen si alte obligatii pe care Romania le-ar putea avea. De asemenea, aceasta decizie confirma o oarecare discriminare la adresa noastra. Trebuie sa spunem foarte clar ca este un esec sever al actualei administratii. Cred ca va trebui sa gasim responsabili politici pentru aceasta situatie, care sa plateasca pretul politic", a declarat Geoana.

Presedintele Senatului a adaugat ca autoritatile romane ar fi trebuit sa aiba o atitudine mai ferma si mai coerenta, astfel incat sa reuseasca sa evite aparitia unor situatii de acest gen, care "afecteaza imaginea Romaniei".

Tot articolul, in Jurnalul National

Melescanu: Scrisorile Frantei si Germaniei, ilegale, imorale si discriminatorii... Legea Salarizarii, asumata de Guvern. PNL depune contestatie la CCR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x