Antena Căutare

Grindeanu: „Nu îmi dau demisia; un Guvern poate fi dat jos prin moțiune de cenzură!”

Un Guvern "poate fi dat jos" prin moțiune de cenzură, a afirmat duminică premierul Sorin Grindeanu, precizând că nu își va da demisia.

Un Guvern "poate fi dat jos" prin moțiune de cenzură, a afirmat duminică premierul Sorin Grindeanu, precizând că nu își va da demisia.

Întrebat dacă va demisiona pentru a fi "pe placul străzii", Sorin Grindeanu a răspuns că trebuie să se revină la "jocul democratic", potrivit căruia un Guvern poate fi demis prin moțiune de cenzură.

"Noi, (...) săptămâna viitoare avem două încercări în Parlament. Pe de o parte bugetul, în care spuneam că am prins pe fiecare minister în parte, pe fiecare instituție în parte finanțări pentru măsurile prevăzute în Programul nostru de guvernare, astfel încât ceea ce am promis la oameni să se și regăsească în bugetul de stat, și avem moțiune de cenzură.

Ăsta este jocul democratic și cred că trebuie să revenim cât se poate de urgent la aceste noțiuni. (...) Modalitatea prin care un Guvern poate fi dat jos este prin moțiune de cenzură, pentru că cealaltă, cea prin care mi-aș da eu demisia, nu se poate, fiindcă nu mi-o dau", a declarat premierul Grindeanu, la Antena 3.

Ce înseamnă abrogarea unui act normativ neintrat în vigoare şi care sunt consecinţele adoptării unei noi ordonanţe în ac... Protest București: Trafic rutier închis în zona protestului din Piața Victoriei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x