Antena Căutare

Guvernantii au "miluit" Cultele cu un mld. $ in ultimii 20 de ani. Sumele, triple in anii electorali

In ultimii 20 de ani, statul roman a acordat Cultelor, de la buget, aproape un miliard de dolari. Cei mai multi bani au fost dati intre 2007 si 2010, perioada marcata de criza economica. Intamplator sau nu, guvernantii au miluit cultele religioase cu dublarea sau triplarea sumelor chiar in anii electorali.



Numai ca doar peste patru ani, guvernul Isarescu a dublat suma si a alocat 25 de milioane de dolari bisericilor. Reteta a fost urmata si de Adrian Nastase, care a crescut suma alocata cultelor pana la 32 de milioane de dolari in 2004.

Cel care insa ar putea fi desemnat un sfant din acest punct de vedere a fost Calin Popescu-Tariceanu. Guvernul condus de el a alocat in anul electoral 2008 nu mai putin de 121 de milioane de dolari. Timid, dar tot cu tendinta de crestere au actionat si guvernele conduse de Emil Boc - in 2010, suma a ajuns la 126 de milioane de dolari.

Anul acesta insa, Guvernul a anuntat ca suma va fi cu jumatate mai mica. Asta doar prin declaratii, pentru ca deja Guvernului a dat cinci milioane de dolari doar pentru Catedrala Mantuirii Neamului si multi alti bani pentru alte proiecte.

Asta nu e totul. Anul 2012 e un an electoral si asa cum ne-au obisnuit politicienii, credinta lor se aprinde si mai tare chiar in astfel de ani.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Bancul lui Igas: 1.000 de pagini de bibliografie ca sa raspunzi la intrebarea "De ce te-ai incadrat in Politie?&quo... Calin Popescu Tariceanu (PNL): Traian Basescu face un frumos joc de teatru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x