Antena Căutare

Guvernul nu are decat doua alternative dureroase: Ori fiscalitate crescuta, ori cheltuieli reduse

Premierul Emil Boc, ministrul Economiei, Adriean Videanu si cel al Apararii, Gabriel Oprea, in calitatea de lider al indpendentilor, s-au aflat joi dimineata, la Palatul Cotroceni pentru o noua discutie cu presedintele Traian Basescu pe tema negocierilor cu FMI, sustin surse oficiale. La discutie au mai participat liderul UDMR, Marko Bela si cel al grupului parlamentar al minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, mai sustin sursele citate.

Potrivit surselor citate, seful statului va avea astazi o intrevedere cu seful misiunii Fondului la Bucuresti, Jeffrey Franks, pe fondul negocierilor care au loc in prezent pentru eliberarea celei de-a cincea transe din acordul de imprumut.

De altfel, principala tema de discutie la intrunirea de astazi de la Cotroceni a vizat situatia economica, respectiv solutiile pentru iesirea din criza. Printre variantele analizate a fost si cea care vizeaza majorarea TVA, au precizat sursele citate.

Presedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a precizat ca la Cotroceni s-a discutat despre negocierile cu FMI si s-au "desenat variantele, alternativele", el avertizand ca vor trebui luate "masuri foarte dure si dureroase".

Intrebat care ar fi masurile care ar trebui sa fie luate, Marko a subliniat ca Guvernul are alternative.

"Un lucru este clar: avem alternative - ori sa crestem fiscalitatea, ori sa reducem cheltuielile si tot ce tine de cheltuieli. Avem alternative, dar un lucru e cert: va trebui sa luam masuri foarte dure si masuri dureroase. Altfel, nu vom putea tine echilibrul bugetar", a atras atentia Marko.

Potrivit acestuia, o decizie in acest sens va fi luata foarte repede, dar vor mai fi discutii cu reprezentantii FMI.

Guvernarea FMI / Jeffrey Franks, adevaratul premier al Romaniei... Marian Vanghelie, audiat intr-un dosar privind mita electorala in alegerile prezidentiale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x