Antena Căutare

Guvernul scoate din proiectele pe care-şi asumă răspunderea prevederile referitoare la pensionarea magistraţilor şi trecerea la completurile de 3 judecători/ Amendamentele ALDE şi USR privind deficitul bugetar din 2020 au fost respinse

Guvernul a decis să scoată din proiectele de legi pe care-şi asumă, joi, răspunderea în Parlament prevederile referitoare la pensionarea anticipată a magistraţilor şi trecerea la completurile de 3 judecători, ca urmare a adoptării prevederilor în procedură parlamentară. De asemenea, în şedinţa de Guvern au fost respinse amendamentele USR şi ALDE privind deficitul bugetar, unul dintre amendamente cerând ca deficitul să fie de 3%, altul să crească până la 3,95%.

”În ceea ce priveşte proiectul de lege privind angajarea răspunderii Guvernului pentru modificarea legilor justiţiei au fost depuse o serie de amendamente, ca urmare a adoptării în procedură parlamentară a măsurilor privind prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor cu doi ani de zile şi cea legată de formarea completelor de judecată de la 2 la 3 magistraţi. Grupul parlamentar al PNL a propus amendamentul de anulare a acestor prevederi din proiectul pe care urmează să ne angajăm răspunderea şi a rămas în vigoare angajarea răspunderii Guvernului pe ceea ce priveşte amânarea termenului pentru creşterea vechimii în vederea accederii magistraţilor la Institutul Naţional de Magistratură”, a anunţat, joi, Ionel Dancă, după şedinţa de Guvern.

Dancă a precizat că au fost depuse amendmente de către PNL, USR şi ALDE.

Potrivit lui Dancă, au fost respinse amendamente care vizează deicitul bugetar pentru 2020

”Amendamentele privitoare la deficitul bugetar pentru anul 2020, în sensul stabilirii listei de deficit bugetar la 3%, nu a fost fundamentat şi s-a propus respingerea acestuia. De asemenea, propunerea de creştere a deficitului bugetar la 3,95 la sută pentru anul 2020 nu corespunde cu viziunea actualului Guvern care intenţionează să ia măsuri pentru consolidarea fiscală şi bugetară de anul viitor, în sensul ajustării deficitului bugetar - de la 4,4% estimat pentru finalul acestui an la 3,6% - şi ca urmare a fost respins şi acest amendament”, a mai spus Dancă.

Şeful Cancelariei primului ministru a prwcizat că au fost adoptate două amendamente depuse de PNL, ”unul care priveşte o corecţie a unei erori materiale privind anexa 1 la Legea plafoanelor bugetare şi modificarea bugetului alocat unităţilor administrativ teritoriale în sensul creşterii acestui plafon”.

”Aceasta este consecinţa creşterii nevoii de finanţare pentru unităţile administrativ teritoriale în urma schimbării formulei de alocare a veniturilor din impozitul pe venit”, a mai spus Dancă.

În ceea ce priveşte proiectul de abrogare a OUG 51/2019 privind transportul, Dancă a precizat că s-au acdceptat două amendamente. Unul priveşte extinderea valabilităţii licenţelor actuale până la 30 iunie 2021, iar al doilea prelungirea termenului pentru finalizarea procedurii de selecţie pentru operatorii de transport de către consiliile judeţene. Acest teren a fost prelungit până la până la 1 iulie 2021.

Guvernul îşi asumă, joi în Parlament, răspunderea pe trei proiecte de legi.

Sursa : news.ro

Dan Barna: Poziţia USR este aceea că bugetul trebuie dezbătut în Parlament. Ideea angajării răspunderii este una care ar... Orban: În cursul acestui an, deficitul va depăşi 4% din PIB. Trebuie să facem paşi spre a readuce deficitul sub 3% din ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x