Live acumXtra Night Show
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Guvernul va adopta un act prin care sa restituie taxa auto incasata ilegal

Premierul Victor Ponta, care asigura interimatul la Justitie, a anuntat joi ca doreste sa se gaseasca o modalitate prin care sa se returneze banii soferilor care au dat in judecata statul pentru a-si recupera taxa auto retinuta ilegal.

Astfel, premierul a discutat cu mai multe persoane pentru a identifica o procedura prin care astfel de procese sa nu mai implice instantele de judecata.

"Este clar ca legea adoptata anterior a fost una care nu corespundea normelor europene si este foarte clar ca Guvernul va trebui sa dea banii inapoi oamenilor. Insa ne dorim sa gasim o solutie care sa nu mai implice termenele si sentintele judecatorilor", a declarat premierul.

In luna ianuarie, Guvernul a decis ca taxa de prima vanzare a masinilor inmatriculate inainte de 2007 sa fie suspendata pana la inceputul anului viitor, urmand ca persoanele care au platit deja aceasta taxa sa primeasca banii inapoi.

In ordonanta de suspendare a taxei auto de prima vanzare se arata ca, prin aceasta masura, bugetul Fondului pentru mediu a fost privat de 336 milioane lei, reprezentand veniturile care ar fi fost obtinute prin impunerea la plata a tuturor autovehiculelor inmatriculate rulate, pentru care este transcris dreptul de proprietate.

O alta pierdere de venituri, estimata la 240 milioane lei, era indicata din reducerea valorii taxei auto cu pana la 25%. Taxa auto a fost introdusa de Guvern in luna aprilie 2008, fiind calculata in functie de datele tehnice ale fiecarei masini in parte, pe baza capacitatii cilindrice si emisiilor de dioxid de carbon.

Sursa: Antena3

FOTO: Intact Images

Recomandari