Guvernul va reloca sume suplimentare pentru spitale, pensii si administratiile publice

Spitalele, insotitorii persoanelor cu dizabilitati si pensionarii isi vor primi banii la timp. Guvernul va aloca la rectificarea bugetara sume suplimentare din taxele pe licentele telecomsi redistribuirea de la unele pozitii bugetare, informeaza Mediafax.

La rectificarea de la sfarsitul acestei luni, se vor aloca sume suplimentare la bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate pentru finantarea spitalelor, pe fondul cresterii numarului de bolnavi in acest an fata de cel estimat initial, dar si pentru finantarea drepturilor asistentilor personali si a indemnizatiilor persoanelor cu handicap grav, se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor Publice.

"Ca urmare a analizarii situatiilor primite in lunile septembrie si octombrie de la autoritatile locale cu privire la numarul persoanelor cu dizabilitati si a asistentilor personali, a reiesit faptul ca sumele alocate cu aceasta destinatie nu acopera necesarul pentru finantarea acestor cheltuieli pana la finele anului 2012", se anunta in comunicat.

Veniturile suplimentare provin din vanzarea licentelor de telefonie mobila si din redistribuire de la unele pozitii bugetare la care s-au inregistrat economii. Suma se ridica la 900 de milioane de lei.


Ultimele știri