Antena Căutare

Haos la Palatul Victoria: In timp ce tara era sub ape, guvernul aproba 25 mil. € pentru amenajarea de locuri de joaca

Executivul fardeaza tara lovita de saracie si inundatii cu investitii masive in parcuri „mobilate“ de firmele de partid. De exemplu, la Dorohoi, a doua zi dupa ce 14 persoane si-au pierdut viata din cauza viiturilor, au fost alocati peste 200.000 de euro pentru „amenajari peisagistice“



Emil Boc bate moneda de aproape doi ani pe greaua mostenire lasata de guvernul Tariceanu, dar jongleaza cu proiectele extravagante din vremea cresterii economice pentru a satisface clientela de partid. Asa impusca guvernul Boc doi iepuri dintr-o lovitura: pe de o parte primariile de comune care au avut rezultate bune la alegeri, iar pe de alta parte firme care s-au consacrat prin sprijinul acordat in alegeri.

Cu trei saptamani in urma, pre­mierul Emil Boc a dat unda verde la construirea de locuri de joaca in toata Romania in 148 de unitati administrativ-teritoriale prin aprobarea HG 626/2010 care vine sa modifice anexele 1 si 2 la HG 1588/2009 privind aprobarea proiectelor selectate si a finantarii acestora in cadrul Programului National de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi.

Proiectele aprobate vor adu­ce lucrari „peisagistice" la parcuri, sunt in suma de peste 100 de milioane de lei si au fost selectate in perioada 3-31 ianuarie 2008, in guvernarea liberalilor lui Tari­ceanu, motiv pentru care se mai regasesc suficiente localitati cu edili liberali si social-democrati.

Greaua mostenire a fost preluata de actualul guvern care a periat putin anexele atat ca sume, cat si ca localitati, avand grija sa fie in lista pri­mari prin care partidul a avut rezultate nota­bile. Asa s-a ajuns ca zeci de mili­oa­ne de euro sa se scurga in sate care nu au drumuri asfaltate, apa curenta sau cana­lizare, dar care vor avea reni si tobogane la fel ca in marile orase. Din lista apro­bata 57 dintre pozitii se refera la localitati din mediul urban, iar 91 sunt comune.

Tot articolul, in Financiarul

Basescu discuta raportul pe Justitie al CE cu ambasadorii statelor UE... Sebastian Vladescu, la un pas de cartonasul rosu. Are deja un "galben"!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x