Antena Căutare

Hotararile Parlamentului nu mai pot fi contestate la Curtea Constitutionala

Plenul Senatului a adoptat proiectul care modifica legea de functionare a Curtii Constitutionale, eliminand astfel posibilitatea contestarii la Curtea Constitutionala a Romaniei a hotararilor adoptate de Parlament, initiativa legislativa intrunind 70 de voturi "pentru", 18 "impotriva" si 4 abtineri.

Initiatorii proiectului de lege, deputatul PNL Cornel Pieptea si de senatorul PSD Georgica Severin, propun ca CCR sa nu se mai poata pronunta cu privire la hotararile plenului Camerei Deputatilor, la hotararile plenului Senatului, precum si cu privire la hotararile plenului celor doua Camere reunite ale Parlamentului, scrie Antena3.ro, care citeaza Agerpres.

Acestia sustin ca prin modificarea legii de functionare a Curtii din anul 2010 activitatea acesteia a fost "incarcata in mod excesiv" prin faptul ca in sarcina CCR intra si atributia de a se pronunta asupra constitutionalitatii hotararilor Legislativului, ceea ce a daunat "bunului mers" al activitatii Curtii ca "arbitru institutional".

Presedintele Comisiei juridice din Senat, Toni Grebla, a sustinut, la momentul discutarii acestei propuneri in comisia pe care o conduce, ca aceasta modificare nu are nicio legatura cu posibilitatea demararii procedurii de suspendare a presedintelui. Comisia juridica din Senat a intocmit un raport de admitere a propunerii de lege.

Camera Deputatilor a adoptat saptamana trecuta proiectul care modifica legea de functionare a Curtii Constitutionale, eliminand astfel posibilitatea contestarii la CCR a hotararilor adoptate de Parlament, initiativa legislativa intrunind 168 de voturi "pentru", un vot "impotriva" si 16 abtineri.

Sursa: Antena3.ro

Foto: Intact Images

Cezar Preda si-a depus candidatura pentru functia de vicepresedinte al PDL... VIDEO! Dan Voiculescu a demisionat din Senat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x