Antena Căutare

Iliescu despre iesirea lui Basescu la adresa lui Ion Antonescu: inadmisibila, compromite tara

Ion Iliescu a declarat joi ca afirmatia presedintelui Traian Basescu referitoare la Ion Antonescu si la momentul intrarii Romaniei in alianta cu Germania hitlerista arata lipsa de cultura si compromite Romania ca stat, conform Mediafax.

"E grav. Dansul are multe neajunsuri, lipsuri in cultura sa, in pregatirea sa, dar nu am inteles aceasta iesire, care este inadmisibila. Nu numai ca il descalifica pe el, seful statului roman, dar nu e admis sa se lanseze cu asemenea aprecieri, adica sa se indentifice cu Antonescu, care a intrat in alianta cu Hitler. Nu e vorba de nistre drepturi istorice, discutate si asa mai departe, dar e vorba de momentul istoric care marcheaza intrarea Romaniei alaturi de Germania hitleristra impotriva unei coalitii antihitleriste. Sa vii cu asemenea aprecieri, asta arata nu numai lipsa de cultura, dar lipsa de responsabilitate pentru pozitia pe care o ai. Este inadmisibil asa ceva si este descalificant pentru el ca sef de stat"


Iliescu a mai adauga ca Basescu "nu are ce sa mai dreaga" pentru ca acesta a refuzat sa-si ceara scuze public. Basescu a declarat, miercuri ca il acuza fara menajamente pe Ion Antonescu pentru Holocaust, adaugand totodata ca, atunci cand acesta a trecut Prutul , "daca se oprea la Nistru era perfect".

"Nu numai ca se descalifica el ca persoana si ca sef al statului, dar aduce prejudicii statului, tarii prin asemenea iesiri. Un om la nivelul lui trebuie sa cantareasca mai bine tot ceea ce spune si sa se mai si informeze, sa se mai consulte cu oamenii care stiu carte. E clar ca el are goluri mari din acest punct de vedere, dar aici este o gafa politica enorma, care ne compromite ca tara, ca stat", a mai spus Iliescu.

Foto: Intact Images

Traian Basescu a trimis "o ceramica de-asta, de un artist roman", cadou pentru mirii de la Monaco... Vanghelie, despre politicienii care "au creat furaciuni": "Sa-i ia mama dracu', sa se duca acasa!"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x