Antena Căutare

Iliescu vrea alianta PSD-PNL

Comitetul Executiv al PSD, desfasurat la Palatul Parlamentului, nu a mai dezbatut rezolutia privind suspendarea presedintelui Traian Basescu, din cauza decesului mamei sale, insa liderii partidului s-au consultat pe tema oportunitatii unei aliante cu PNL.

Ion Iliescu a spus in cadrul CEx, ca actuala criza nu poate fi depasita decat printr-o alianta cu PNL pentru infrangerea actualei puteri, chiar daca liberalii sunt adversari ideologici "esentiali".

"Sigur ca stam pe pozitii diferite. Acum avem o situatie data, cand pana si liberalii sunt antrenati in aceasta batalie impotriva unei conduceri politice a tarii care a pus in pericol din toate punctele de vedere si democratia si statul de drept. Criza in care ne aflam nu poate fi depasita fara infrangerea acestei conduceri. Asta ne impune sa mergem intr-o alianta cu acest partid de dreapta, PNL, care a fost si va ramane adversarul nostru ideologic esential, dar trebuie sa intelegem momentul politic", a spus Iliescu.

Fostul presedinte a explicat ca o astfel de alianta impotriva PDL nu inseamna ca social-democratii trebuie sa faca vreo concesie fata de liberali. "Este mai important pentru tara sa realizam acest lucru si sa nu lasam dreapta sa se refaca si sa mentina o situatie inacceptabila. Sa intelegem acest lucru cum trebuie", a spus presedintele de onoare al PSD.

Ion Iliescu a atacat PDL pentru repartizarea discretionara a fondurilor, pledand pentru o "ofensiva puternica" impotriva Guvernului. "Se vede ca PDL, care are 900 de primari, fata de 1.100 ai PSD, incaseaza mai multe fonduri decat toti ceilalti luati impreuna, si PSD si PNL si UDMR. Iata, UDMR primeste mai mult decat PSD la baze sportive. Propun celor care merg la televiziuni sa mearga cu asemenea grafice, sa le prezinte, sa pornim o ofensiva puternica", a solicitat fostul presedinte.

Citeste tot articolul pe Jurnalul!

Foto: Intactimages

Ponta crede ca Geoana "arata ca dracu" langa Anastase si Boc... Roberta Anastase, urmarita penal in urma plangerii depuse de PSD...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x