Antena Căutare

Inchisoare pentru vot multiplu la europarlamentarele din 2009!

Au umplut urnele cu voturi pentru PDL si Elena Basescu si au ajuns la inchisoare! Mai multe persoane care au fost descoperite ca au votat de mai multe ori la alegerile europarlamentare din 2009, au fost trimise in judecata. Patru dintre ele au fost deja condamnate, judecatorii pronuntand hotarari de condamnare cu inchisoarea.

Pe rolul judecatoriei din Motru, judetul Gorj se afla mai multe dosare penale de comitere a infractiunilor la legea electorala. Persoanele trimise in judecata de catre procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Motru, au fost acuzate de vot multiplu.

Mai exact, acestea au fost depistate, in baza confruntarii listelor de la Autoritatea Electorala Permanenta ca au votat in localitatea de domiciliu, pe listele permanente si apoi, in alte judete, pe listele suplimentare.

Se presupune ca ar fi votat cu Partidul Democrat-Liberal si "EBA", intrucat in urma anchetelor s-a descoperit ca acestia au fost transportati la urnele de vot de oamenii Partidului Democrat-Liberal.

Si daca ne mai amintim si episodul "tabla lui Mantog", cea ramasa in sediul PDL nestearsa si surprinsa de jurnalisti, pe care erau scrise indicatii pretioase pentru membri PD-L sa voteze si cu Elena Basescu, lucrurile sunt suficient de clare. Acolo, era trecut si numarul de voturi pe care PDL trebuie sa le asigure Elenei Basescu.

Condamnari!

Patru dintre dosare au fost deja solutionate, judecatorii dispunand condamnarea inculpatilor la inchisoare pentru comiterea infractiunilor la legea electorala.

Cea mai mare pedeapsa a primit-o un cetatean din Mehedinti, Marian Amza care pentru infractiuni la legea electorala a primit un an de inchisoare cu suspendare, insa fiind recidivist pedeapsa a fost cumulata cu trei ani inchisoare, pe care o avea tot cu suspendare, astfel incat judecatorii au pronuntat o sentinta de 4 ani de inchisoare cu executare pe numele acestuia.

Tot articolul, in Jurnalul National

Mircea Badea: "Eu as tine doliu pentru Laszlo Tokes"... Criza? Inca 70 de milioane de lei pentru amenajari de parcuri si sali de sport...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x