Live acumAcces Direct
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Incidente la Universitate: Protestatarii anti-Basescu au ocupat carosabilul

O parte a protestatarilor de la Universitate, care participa la o manifestatie anti-Basescu, au ocupat carosabilul, iar jandarmii aflati in zona pentru asigurarea ordinii s-au asezat in dispozitiv si sunt pregatiti sa intervina.

UPDATE 22.50: Aproximativ 200 de protestatari se mai afla pe carosabil la Universitate. Acestia scandeaza: "Du-te-n secuime sa scapam de tine!", "Libertate, te iubim! Ori invingem, ori murim!"

UPDATE 22.10: Conform estimarilor politiei, la Universitate s-au strans in jur de 600-800 de oameni

In Bucuresti au loc doua proteste, dupa decizia CCR de invalidare a referendumului. Peste 200 de persoane participa, in Piata Universitatii din Capitala, la un miting anti-Basescu, in timp ce in Piata Victoriei, in apropiere de sediul Executivului, cateva zeci de oameni scandeaza contra guvernului si a premierului Victor Ponta, informeaza Mediafax. Cei de la Universitate, adunati pe trotuarul dinspre Teatrul National, protesteaza de la ora 14.00, dupa anuntarea deciziei Curtii Constitionale (CCR) prin care a fost invalidat referendumul de demitere a lui Basescu. O parte a lor au manifestat, inca de dimineata, in fata sediului CCR, dupa care s-au mutat la Universitate.

Oamenii agita steaguri tricolore, scandeaza contra lui Traian Basescu si afiseaza pancarte cu mesaje ca "Tu nu ma reprezinti, eu nu te vreau", "Noi nu te mai vrem presedinte", "Jos golanul!", "Rusine, CCR!", "Basescu, vino aici, sa coabitam impreuna!" sau "Basescu, groparul Romaniei si al democratiei".

Unii protestatari sustin ca au manifestat la Universitate inca din ianuarie, cand manifestatiile anti-Basescu au avut ca pretext scandalul Arafat-Legea sanatatii. "Nu o sa mai plecam din Piata Universitatii decat in momentul in care Traian Basescu va alege sa-si dea demisia, asa cum a hotarat poporul la referendum", a spus unul dintre protestatari.

In Piata Victoriei, sustinatorii lui Basescu scandeaza numele presedintelui suspendat si cer demisia guvernului, prin scandari ca "Guvern mincinos, jos, jos, jos!". Pe pancartele aduse la manifestatie sunt scrise mesaje printre care "Traiane, scapa-ne de bolsevici!", "We love you, Base!", "Ponta, demisia!" si " Mr. Ponta: Copy-Paste". "Suntem aici inca de la suspendarea lui Traian Basescu. Am venit aproape in fiecare seara, pentru a sustine democratia din aceasta tara", a declarat una dintre persoanele aflate in Piata Victoriei.

Recomandari