Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Animatie: Neinfricata Mulan (SUA 1998)

Informatii-bomba in dosarul Boldea - Confesiunea unei prietene a deputatului PDL

Jurnalul National a intrat in posesia unei marturii sustinuta de probe care reclama abuzuri grave ale politistilor si procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Combatere a Terorismului (DIICOT), care au instrumentat dosarul Mihail Boldea. Dosarul se afla, actualmente, pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu deputatul PDL si celelalte persoane incriminate in stare de arest. Nu avem insa nicio intentie de a influenta cursul Justitiei.

In mod normal, desi informatiile pe care le detinem constituie o „bomba” mediatica, le-am fi pus la dispozitia conducerii DIICOT, inaintea publicarii. Si chiar ne-am fi retinut de la publicare, daca ni s-ar fi cerut, argumentat, acest lucru.

Insa, institutia a ales sa ne sfideze, nerespectand obligatia de a raspunde, in termenul legal de zece zile, solicitarii noastre scrise, prin care ceream clarificari despre interceptarea telefoanelor unui redactor al Jurnalului National si folosirea, fara notificare, a stenogramelor rezultate intr-un rechizitoriu - chiar rechizitoriul din cazul Boldea. O asemenea atitudine ne intareste suspiciunea ca s-a incercat discreditarea Jurnalului National, a redactorului-sef Victor Ciutacu si a sussemnatului, printr-o operatiune a DIICOT Galati de care conducerea Directiei nu este straina. Ca atare, ne consideram derobati de obligatia (morala) de a colabora cu DIICOT.

Pe de alta parte, persoana care ni s-a confesat a incercat sa isi apere in Justitie drepturile constitutionale lezate de DIICOT, fara un rezultat favorabil. De aceea, a apelat la o alta cale. La solicitarea sa, nu ii vom divulga identitatea, dar precizam ca este o persoana din anturajul lui Mihail Boldea, care, asemenea lui Victor Ciutacu si sussemnatului, a fost introdusa in dosar, fara a avea calitatea de invinuit sau martor.

Spre deosebire de noi, insa, in cazul acestei persoane anchetatorii au actionat fara manusi. A fost luata pe sus, de la catafalcul bunicului sau, la ora 6:30 dimineata si condusa acasa, pentru o perchezitie. S-a incercat discreditarea sa, cu „probe” fabricate - jumatati de adevaruri strecurate presei. Este urmarita, in permenenta, convorbirile telefonice, sms-urile si mail-urile ii sunt interceptate. Toate acestea, repetam, fara a avea o alta calitate in dosar, decat aceea ca a vorbit cu Mihail Boldea si i-a dat sfaturi amicale, fara a-l incuraja sa incalce legea, ci, dimpotriva, incurajandu-l sa o respecte, chiar si atunci cand acesta ii impartasea ceea ce considera a fi abuzurile anchetatorilor. Probele sunt in stenograme. Marturia urmeaza...

Recomandari