Antena Căutare

Inginerii financiare de milioane de euro ale primarului din Busteni

Aflat la al doilea mandat de primar PDL al orasului Busteni, fostul fotbalist si muncitor la Mefin Sinaia, Emanoil Savin jongleaza dupa bunul plac cu banul public, dar si cu terenuri ale statului ce valoreaza milioane de euro.

In timp ce saracia e la ea acasa in Busteni ( turismul mai aduce putini bani localnicilor, insa de doi ani acesta e tot mai firav, iar multe pensiuni sunt neocupate chiar si in perioada sarbatorilor de iarna), Savin e foarte generos cu acordarea de terenuri pentru case din fondul primariei unor persoane care nu au nicio legatura si nu aduc niciun folos Busteniului.

In ultimii ani, acesta i-a facut cetateni de onoare si dotat cu terenuri gratuite pentru case pe "vip-urile" autohtone gen Tudor Chirila, fotbalistii Adrian Mutu si Ionel Ganea, boxerii Leonard Doroftei, Lucian Bute si Adrian Diaconu, Ilie Nastase, Nadia Comaneci, Angela Gheorghiu si multii altii.

Festivalul Olimpic, organizat in familie

In iarna anului 2013 se va desfasura in Romania Festivalul Olimpic al Tineretului European, eveniment declarat de interes national prin HG 116 din anul 2011. Iar la interesul national se adauga interesul personal al lui Savin, care a impus firma Zamora Estate in relatia cu Comitetul Olimpic Sportiv Roman- COSR.

Persoane avizate sustin ca firma Seacost Enterprises Corp, inregistrata in paradisul fiscal Belize si care detine 10 % din Zamora Estate, apartine lui Savin. Acest lucru in contextul in care, Savin s-a incuscrit in luna august a acestui an cu cetateanul austriac Kurt Albert Neuschitzer, administratorul Zamora Estate, cand fiica primarului, Alexandra Madalina Savin s-a casatorit cu fiul adoptiv al austriacului, Andrei Giugasvili.Zamora Estate este firma care a cumparat, cu sprijinul larg al lui Savin, splendidul castel, cu terenurile si padurile aferente, care au apartinut candva printului Grigore Cantacuzino- Nababul.

Savin l-a convins pe Octavian Murariu, presedintele COSR, ca singurul teren bun pentru amenajarea partiei de schi fond apartine firmei Zamora Estate, in cadrul proiectului "Zamora golf, ski and Holiday Resort".

Desi specialisti din domeniu i-au spus lui Savin ca acel teren este impropriu unei partii, acesta nu a tinut cont de recomandari, ba mai mult, a capacitat Prefectura Prahova in scopul sustinerii si promovarii unei Hotarari de Guvern prin care proiectul sus-mentionat sa fie declarat de interes national. In acest fel, Savin si cuscrul Neuschitzer ar beneficia de acces la fondurile publice, ar fi scutiti de diverse taxe si impozite si le-ar fi amenajate drumurile de acces din bani publici.

CITESTE mai multe pe Fin.ro

Proiect de lege: Cersetoria pedepsita cu inchisoarea, darea de bani cersetorilor cu amenda... Roberta Anastase: USL va scadea la primavara sub 40%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x