Antena Căutare

Ioan Niculae, audiat la DNA in legatura cu finantarea partidelor politice

Ioan Niculae, actionar principal al grupului Interagro SA, s-a prezentat, marti, la DNA pentru a fi audiat in legatura cu finantarea partidelor politice. Niculae este acuzat de complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata. Omul de afaceri s-a prezentat la Directia Nationala Anticoruptie cu avocatul sau.

Potrivit DNA, liderul PSD Braila, Gheorghe Bunea, Ioan Niculae si directorul Viorel Barac, de la Interagro , precum si Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, sunt acuzati in legatura cu finantarea partidelor politice.

In cursul lunii noiembrie 2009, invinuitul Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea functiei de presedinte la Organizatiei Judetene Braila a PSD pentru a obtine, cu incalcarea dispozitiilor privind finantarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la invinuitul Niculae Ioan, actionar principal al grupului Interagro SA, pentru a fi folosita in cadrul campaniei electorale de la sfarsitul anului 2009.

In schimbul banilor, Ioan Niculae urmarea influentarea factorului decizional in vederea numirii unor persoane agreate de el la conducerea Ministerului Economiei si Comertului si la societatile nationale Transgaz si Romgaz.

Pe parcursul cercetarilor s-a stabilit ca, din cei 1.000.000 euro, s-a platit efectiv suma de 641.730 lei, aprox 150.000 euro, folosindu-se ca paravan un contract incheiat intre Interagro SA (societate controlata de Ioan Niculae) si SC Insomar SRL.

Acest contract a fost incheiat pentru servicii fictive, oferind o acoperire aparent legala, realei destinatii a sumelor de bani. In aceasta operatiune fictiva au fost implicati si invinuitii Teodorescu Gheorghe si Barac Viorel - informeaza DNA, intr-un comunicat remis, vineri.

Potrivit DNA, Mircea Geoana (care a candidat in 2009 pentru functia de sef al statului) nu are calitate de invinuit in acest dosar.

Sursa: Antena3

Sondaj Soros: USL ar fi votat de 55% dintre cetatenii care s-ar prezenta la vot. PDL de 18%... Udrea: Amanarea modificarii Constitutiei ar repune Romania la coada UE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x