Antena Căutare

Ioan Oltean: “PDL trebuie sa fie preocupat sa gaseasca un lider de anvergura lui Traian Basescu”

Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a declarat, la RFI Romania, ca PDL ar trebui sa fie preocupat de faptul ca ii lipseste in clipa de fata o locomotiva de anvergura lui Traian Basescu. Oltean a precizat ca seful statului a fost si este "o locomotiva exceptionala" pentru PDL. El a adaugat ca PDL trebuie sa faca fata viitorului, fara Traian Basescu

"Traian Basescu a fost o locomotiva exceptionala pentru Partidul Democrat Liberal si, atat timp cat este presedintele Romaniei, va mai fi, pentru ca aceasta legatura nu poate fi rupta, orice s-ar dori si orice s-ar face. Dar, in acelasi timp, Partidul Democrat Liberal trebuie sa gandeasca si dupa epoca post-Basescu, pentru ca e clar ca importanta unui lider in viata unui partid este extrem de mare", a mai declarat vicepresedintele PDL.

Ioan Oltean nu vede insa acum in partid un lider de talia lui Traian Basescu: "In momentul acesta, recunosc cu sinceritate ca nu vad un lider al Partidului Democrat Liberal de anvergura lui Traian Basescu, de puterea lui Traian Basescu. De aceea, va trebui sa ne preocupe acest lucru si sa incercam sa facem fata viitorului, fara Traian Basescu".

Ioan Oltean recunoaste ca exista "o ingrijorare fireasca" a multor democrat-liberali in acest sens. "Este o ingrijorare fireasca a multora dintre noi, cei care am cladit de-a lungul timpului cu mult efort acest partid. Cu certitudine, eu zic ca vom reusi sa identificam lideri care sa aiba forta si atractivitatea, pentru ca Partidul Democrat Liberal sa revina cu certitudine pe primul loc in esalonul politic romanesc", a spus liderul democrat-liberal.

Presedintele Basescu le-a recomandat, in 20 iunie, democrat-liberalilor sa-si caute alti lideri, sa se gandeasca la "era post-Basescu si chiar post-Boc". "E timpul sa va dezlipiti de mine, eu nu mai candidez. Cautati-va alti lideri, ganditi-va la era post-Basescu si chiar post-Boc", a spus seful statului, la intalnirea de la Snagov, cu liderii, parlamentarii si europarlamentarii PDL.

Sursa: jurnalul.ro

Foto: intactimages.ro

Basescu: Decizia pe pensii a CCR, miscare politica. Majorarea TVA, o greseala... Dan Voiculescu propune compensarea reducerii salariilor bugetarilor prin emiterea de titluri de stat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x