Antena Căutare

Ioan Rus a demisionat din functia de ministru al Administratiei si Internelor

Ioan Rus a demisionat de la conducerea Ministerului de Interne. El a acuzat presiuni atat din partea presedintelui suspendat Traian Basescu, cat si din partea presedintelui interimar, Crin Antonescu.

UPDATE 11.50: Liberalul Cristian David, fost ministru al Administratiei si Internelor in Guvernul Tariceanu, este vehiculat ca posibil ministru de Interne, printr-un transfer de portofolii intre PSD si PNL, anunta Mediafax. Vicepresedintele Senatului Ioan Chelaru ar putea fi propunerea PSD pentru functia de ministru al Internelor. Liberalul Radu Stroe, fost secretar general al Guvernului in Cabinetul Tariceanu, este propunerea PNL pentru functia de ministru delegat al Administratiei.

"Mi-am inaintat demisia de onoare din functia de ministru de Interne" a declarat Rus, in cadrul unei conferinte de presa.

Rus a declarat ca alegerile locale au fost organizate corect, pe listele electorale aflandu-se aproximativ 18.315.000 persoane cu drept de vot. Insa, pentru referendum, listele "au fost curatate de persoanele care nu aveau drept de vot", ramanand cu 21.000 mai putini alegatori.

"Din acel moment (solicitarea CCR referitoare la liste - n.r.) asupra mea si asupra MAI s-au exercitat nenumarate presiuni, discutii, aprecieri de catre politcienii romani, incepand cu Traian Basescu si terminand cu Crin Antonescu. Acest lucru este inacceptabil, eu sunt un politican corect.Nu pot fi partas la nimic din ce inseamna nerespectarea legii in Romania", a declarat Ioan Rus.

Ioan Rus a anuntat si demisia lui Victor Paul Dobre, ministrul delegat pentru Administratie.

Crin Antonescu a declarat, luni, ca nu a avut nicio discutie cu Ioan Rus, nici directa, nici la telefon. Presedintele interimar a precizat insa ca au existat motive pentru ca acesta sa demisioneze, legate de gestiunea pe care Ministerul de Interne o avea de facut la referendum.

"Nu am discutat, nici direct, nici la telefon, nici in vreun alt fel, n-am facut nicio declaratie publica la adresa domniei sale, astfel incat n-am o explicatie pentru o asemenea afirmatie", a declarat Antonescu, in direct la Antena 3.

„Una peste alta, cred ca existau motive ca Rus sa demisioneze, care tin de gestiunea pe care ministerul condus de domnia sa o avea de facut pentru referendum. N-am avut cea mai mica discutie privata, nici oficiala, cu domnia sa", a spus Antonescu.

"Eu sunt perfect de acord cu faptul ca domnul Rus avea toate motivele sa-si dea demisia. Am contestat derapajul privitor la numele meu, deoarece nu m-am aflat printre cei care au comentat public la adresa domnului Rus. Aici e vorba de capacitatea prim-ministrului si a coalitiei de guvernare de a opera aceste inlocuiri. Din punctul meu de vedere, ministerul poate avea noi titulari chiar de azi si lucrurile sa reintre in normal", a spus Antonescu.

Citeste si Antena3!

FOTO: Intact Images

Dan Voiculescu: Basescu, un jucator surclasat cu 7 la 1, care vrea sa castige cu arbitrii, amenintand ca ii bate pe spec... Curtea Constitutionala revine cu o adresa catre Guvern. Magistratii solicita listele electorale permanente...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x