Antena Căutare

Klaus Iohannis, declarații: Ce se va întâmpla cu salariile și pensiile, și când desemnează un prim-ministru

Klaus Iohannis, anunț despre noul guvern: Nu vor exista tăieri de pensii și salarii. Luni sau marți voi desemna un prim-ministru

Klaus Iohannis a făcut declarații despre noul guvern, după ce moțiunea de cenzură a trecut. Președintele țării a vorbit și despre ce se va întâmpla cu pensiile și salariile românilor, dar și când va desemna un nou premier.

”Ieri a trecut moțiunea de cenzură și a picat guvernul Dăncilă, un guvern eșuat și derutat, și este foarte bine așa. Astăzi am invocat primele runde de consultări cu partidele parlamentare. Este nevoie să se instaleze urgent un nou guvern. Vreau să lămuresc un lucru: Eu prefer un guvern politic și noi căuta altă soluție.

Astăzi s-au prezentat partidele și partidul PNL a spus clar și răspicat: PNL e pregătit să preia guvernarea chiar dacă este complicat, chiar dacă se anunță un parcurs dificil. Celelalte formațiuni care au venit au spus că vor sprijini într-o formă sau alta o astfel de abordare.

De pe acuma deja este destul de clar că ne îndreptăm către un guvern PNL sau un guvern în jurul PNL, urmând în zilele următoare să se clarifice aceste nuanțe, Trebuie înlocuit rapid guvernul interimar, Dăncilă. Avem nevoie de un guvern care asigură corectitudinea alegerilor prezidențiale, care pregătește bugetul anului 2020 și care încheie cu responsabilitate bugetul pe 2019.

Avertizez PSD să nu cheltuie banii românilor în această perioadă de interimat. Nu vor exista tăieri de pensii și salarii. Consultările vor fi continuate luni și marți pentru a clarifica foarte bine ce trebuie făcut.

Vreau să fac repede o desemnare. Luni, cel târziu marți voi desemna un Prim Ministru. Nu voi desemna un personaj din PSD”, a declarat Klaus Iohannis după consultările de azi cu partidele politice.

Zeci de moțiuni de cenzură depuse în România, în ultimii 30 de ani! Guvernul condus de Viorica Dăncilă, al patrulea demi... Barna: Putem să facem lucrurile să funcţioneze în România şi depinde doar de noi. Asta presupune să ai un preşedinte act...
Când este vacanța de Paște în 2023. Iată cum poți să-ți planifici programul de sărbători
Sărbătorile se apropie și mulți se întreabă deja când este vacanța de Paște în anul...
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2023. Gemenii prind curaj să spună tot ce simt. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2023 spune că Gemenii nu au deloc nevoie de încurajare pentru a...
Parteneri
Zodii care nu știu să lupte pentru iubirea lor. Află ce spun specialiștii
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x