Iohannis: Eu îmi doresc foarte mult o administraţie eficientă. Este nevoie de restructurări, persoanele care nu corespund din motive profesionale vor trebui să îşi caute altceva de lucru

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că este nevoie de încadrarea într-un deficit cât mai mic şi este nevoie de o reformă în administraţie. Şeful statului spune că doreşte ”o administraţie eficientă”, iar cei care nu corespund din punct de vedere profesional vor trebui să-şi găsească altceva de lucru.

Klaus Iohannis a spus, marţi, că deficitul bugetar produs de ”guvernele eşuate PSD” e va propaga pe mai mulţi ani, dar afirmă că îşi doreşte o revenire cât mai curând la deficit de 3%.

”Aceste efecte se vor propaga şi pe anii care vin. Tebuie să fim foarte realişti: nu se termină discuţia cu deficitul din anul acesta, pentru că sunt cheltuieli care trebuie făcute. Nu vrem să tăiem salarii, clar nu vrem să tăiem pensii, va chiar vrem să creştem pensiile, ori pentru asta este nevoie de bani şi atunci avem o situaţie pe care am numit-o reechilibrare bugetară, reechilibrarea finanţelor publice care trebuie făcută gradulal şi cu multă înţelepciune. Dacă nu vrem nici să tăiem, ba să creştem pensii, dacă vrem să avem investiţii, dacă vrem să facem toate lucrurile propuse în programul de guvernare e clar că e nevoie de bani, dar pe de altă parte, e nevoie de o restrângere a cheltuielilor pentru a ne apropia iarăşi de 3%”, a declarat Klaus IoOhannis.

Acesta apreciază că ”cea mai mare problemă” este că ”au fost angajate cohorte de pesedişti care de multe ori nici nu s-au calificat pentru posturile respective”.

”Eu îmi doresc foarte mult o administraţie eficientă, este nevoie de restructurări persoanele care nu corespund din motive profesionale, evident, vor trebui să îşi caute altceva de lucru, iar adevăraţi profesionişti vor trebui să fi cooptaţi pentru a reface eficienţa unor sisteme printre care se numără administraţia”, a mai spus Iohannis.

Sursa : news.ro

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri