Antena Căutare

Iohannis, la aniversarea centenarului Colegiului Naţional Militar ”Mihai Viteazul”: Învăţământul militar nu transmite doar cunoştinţe, formează deprinderi şi modelează caractere. Voi sunteţi generaţia care va duce România mai departe

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, vineri, la aniversarea centenarului Colegiului Naţional Militar ”Mihai Viteazul”, la Alba-Iulia, şi le-a vorbit tinerilor despre importanţa meseriei de militar. ”Învăţământul militar nu transmite doar cunoştinţe, formează deprinderi şi modelează caractere. Voi sunteţi generaţia care va duce România mai departe”, le-a transmis Iohannis elevilor.

”Sărbătorim astăzi un secol de la înfiinţarea Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul”, unitate de elită a învăţământului preuniversitar românesc. Şcoala dumneavoastră este, însă, în acelaşi timp, şi o componentă emblematică a sistemului de învăţământ militar, care a obţinut de-a lungul timpului rezultate remarcabile. Mulţi dintre absolvenţii Colegiului au avut cariere profesionale de excepţie, atât în instituţia militară, cât şi în mediul civil. A fi militar nu este o meserie ca oricare alta. Învăţământul militar nu transmite doar cunoştinţe, stimulând dezvoltarea intelectuală, dar formează deprinderi şi modelează caractere. A îmbrăţişa această vocaţie necesită dăruire şi pasiune, abnegaţie şi profesionalism”, a spus Iohannis, la eveniment.

Şeful statului consideră că este nevoie de pregătire asiduă pe toată durata carierei militare.

”Învăţarea continuă este obligatorie pentru a performa într-o societate bazată pe cunoaştere, care generează schimbări inclusiv în forţele armate. Armata este, fără îndoială, şi o şcoală a educaţiei patriotice, o instituţie clădită pe valori morale. Onoare, patrie, datorie, iată crezul care trebuie să vă anime întreaga viaţă, aşa cum a fost şi pentru predecesorii noştri, fie că au fost binecunoscuţi lideri politici şi militari, precum ilustrul domnitor al cărui nume îl poartă colegiul dumneavoastră, sau eroi necunoscuţi, care şi-au sacrificat viaţa pentru a apăra pământul strămoşesc. Armata este o instituţie fundamentală a statului român, rol consolidat prin jertfa de sânge adusă, de-a lungul timpului, de cei căzuţi la datorie pentru apărarea patriei”, a mai spus Ohannis.

Acesta a vorbit despre finanţarea Armatei.

”Ca Preşedinte al României, încă din primele luni de mandat, am iniţiat Acordul Politic Naţional care a permis creşterea finanţării cheltuielilor pentru apărare la 2% din PIB, începând cu anul 2017, pentru o perioadă de zece ani. Aceasta nu înseamnă numai asigurarea înzestrării armatei cu tehnică şi echipamente militare performante, adică o stare de operativitate mai ridicată, ci înseamnă şi un plus de instruire, de educaţie şi condiţii mai bune de muncă pentru militari. În cazul Colegiului „Mihai Viteazul”, de exemplu, înseamnă o dotare mai bună cu materiale didactice, laboratoare moderne, informatizarea învăţământului, condiţii de cazare mai bune pentru cei care învaţă aici”, a mai afirmat şeful statului.

Acesta le-a spus elevilor că sunt ”generaţia care va duce România mai departe”, iar dascălilor că au ”nobila misiune de a dezvolta potenţialul fiecăruia dintre elevi”.

”Fiţi modele pentru aceşti tineri, care îşi vor aminti cu bucurie şi mândrie de anii petrecuţi aici, în şcoală! Dezvoltaţi spiritul creativ, dar şi spiritul critic al elevilor dumneavoastră, pentru a deveni ei înşişi adulţi responsabili, bine pregătiţi pentru provocările viitorului! Nu uitaţi niciun moment cât de importantă este contribuţia dumneavoastră la formarea unor caractere puternice şi la îndrumarea elevilor spre cariere de succes!”, a mai spus Iohannis.

Şeful statuluI a decorat drapelul de luptă al Colegiului Naţional Militar ”Mihai Viteazul cu Ordinul Virtutea Militară în grad de Ofiţer.

Sursa : news.ro

UPDATE - Premierul Viorica Dăncilă, aşteptată la Timişoara cu pietre de protestatari; oamenii au strigat ”Mincinoasa” şi... Fifor: Una spun cei de la PNL şi alta este în programul lor de guvernare; citiţi măsurile de austeritate din programul l...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x