Antena Căutare

Iohannis, mesaj către preşedintele Italiei: Cooperarea este esenţială pentru a combate o urgenţă sanitară globală şi pentru a încuraja o informare corectă şi eficientă a populaţiei/ Adresez un mesaj de solidaritate poporului italian

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj preşedintelui Italiei, Sergio Mattarella, în care a exprimat solidaritatea cu poporul italian. Iohannis afirmă că este esenţială cooperarea pentru a combate urgenţa sanitară globală şi a exprimat întreaga disponibilitate de colaborare pentru găsirea celor mai bune soluţii pentru combaterea efectelor de panică create.

”Mă adresez dumneavoastră într-un moment dificil pentru cetăţenii noştri, în care cooperarea la nivel bilateral şi european este esenţială pentru a combate o urgenţă sanitară globală şi pentru a încuraja o informare corectă şi eficientă a populaţiei. Doresc să adresez un mesaj de solidaritate poporului italian, compasiune pentru familiile victimelor şi gândurile noastre de însănătoşire celor infectaţi cu virusul COVID-19. Totodată, vă asigur de disponibilitatea noastră deplină de colaborare pentru a identifica cele mai bune soluţii şi măsuri pentru eradicarea acestei maladii, combaterea efectelor de panică pe care le-a generat, precum şi relansarea economiei şi pieţelor financiare după dispariţia crizei”, a scris Iohannis, în mesajul transmis preşedintelui italian Sergio Mattarella.

Şeful statului a afirmat că ”autorităţile române rămân implicate şi vigilente, considerând că este esenţial să tratăm pericolul cu care ne confruntăm cu maximă responsabilitate pentru limitarea propagării virusului, având în vedere şi numărul ridicat de cetăţeni români aflaţi pe teritoriul italian”.

”Numeroşi cetăţeni români lucrează în structurile sanitare din zonele cele mai expuse din Italia, contribuind la efortul comun de a alina suferinţele celor afectaţi. Apreciem eforturile deosebite depuse de Italia şi considerăm că, în această circumstanţă, solidaritatea europeană, dar mai ales cea umană, trebuie să se afirme din nou”, se arată în mesajul Preşedintelui României”, a mai transmis Iohannis.

În Europa, cea mai afectată ţară de epidemia de coronavirus este Italia (peste 10.100 de cazuri şi peste 630 de decese).

În România s-au confirmat deja 32 de cazuri.

Sursa : news.ro

Cătălin Predoiu îşi menţine decizia de a-l propune pe Bogdan Licu pentru funcţia de prim adjunct al procurorului general... Imagini tulburătoare! Oamenii fug din spitalul Gerota chiar dacă a intrat în carantină...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x