Antena Căutare

Iohannis: Rezultatul alegerilor, foarte bun pentru românii din Marea Britanie, fiindcă Boris Johnson, împreună cu Partidul Conservator, au dorit şi cred că doresc şi în continuare, să realizeze Brexitul, dar cu Acord

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că rezultatul alegerilor din Marea Britanie este foarte bun pentru românii de acolo, fiindcă premierul Boris Johnson, împreună cu Partidul Conservator, au dorit să realizeze Brexitul, dar cu Acord. "Acum se pare că ne apropiem de această soluţie: cea mai bună variantă, dacă se ajunge la Brexit, este un Brexit cu Acord şi spre asta ne îndreptăm", spune Iohannis.

Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Bruxelles, înaintea participării la reuniunea Consiliului European, că este mulţumit de rezultatul alegerilor din Marea Britanie, "în sensul că există acum o majoritate clară care, sperăm noi cu toţii, va finaliza Brexitul, cu Acord, evident".

"Acest rezultat este foarte bun pentru românii din Marea Britanie fiindcă premierul Boris Johnson, împreună cu Partidul Conservator, au dorit şi cred că doresc şi în continuare, să realizeze Brexitul, dar cu Acord, acel acord negociat cu Uniunea Europeană, un acord bun care îi protejează pe românii noştri, le acordă drepturi semnificative şi de asta am spus de multe ori şi acum se pare că ne apropiem de această soluţie: cea mai bună variantă, dacă se ajunge la Brexit, este un Brexit cu Acord şi spre asta ne îndreptăm", a spus Iohannis.

Şeful statului a spus că joi au fost discutate două teme mari, problema climatică şi Cadrul Financiar Multianual. "(...) am hotărât, noi toţi împreună, să predăm pregătirea acestui buget Preşedinţiei Consiliului European fiindcă în măsura în care s-a lucrat la acest proiect până acum nu s-a obţinut progresul pe care l-am aşteptat. Deci, începând de acum, nu va mai fi această chestiune în răspunderea Preşedinţiei rotative, ci se va găsi la Preşedinţia Consiliului European", a afirmat Iohannis.

El a menţionat că şi vineri vor mai fi discuţii, dar nu "chiar aşa de complicate ca cele de aseară": se vor discuta chestiuni legate de Uniunea bancară şi va fi şi o discuţie pe Articolul 50, adică despre Brexit.

Sursa : news.ro

Mihai Fifor, la ieşirea de la audieri, din sediul DNA Timişoara: Am venit în calitate de martor. Niciodată nu mi-a cerut... Ramona Ioana Bruynseels pregăteşte un nou partid politic, social liberal, cu care vrea să participe la alegerile locale ...
Alimentul care are puternic efect inflamator. Mulți români îl manancă la cina fară să știe riscurile
Specialiștii au dezvăluit care este alimentul care are un puternic efect inflamator. Se pare...
Horoscopul zilei de 29 martie 2023. Taurii iau o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 martie 2023 aduce schimbări în viața nativilor din zodia Taurului....
Parteneri
Filme noi care apar în luna aprilie 2023. Producții pe care nu trebuie să le ratezi
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x