Antena Căutare

Ion Iliescu: Arafat a fost scanteia revoltei, asa cum Tokes a fost pretextul Revolutiei

Fostul presedinte Ion Iliescu a fost externat astazi, dupa operatia suferita la colon, dar a demonstrat ca este perfect la curent cu fenomenul care a cuprin Romania. Iliescu a apreciat ca Raed Arafat a reprezentat "scanteia", respectiv "pretextul" revoltei izbucnite, asa cum Laszlo Tokes a reprezentat "pretextul" Revolutiei romane.

"Toti leaga aceasta revolta doar de Arafat. Acesta a fost numai scanteia care a aprins flacara. Starea de nemultumire mocnea. A fost pretextul, asa cum Revolutia romana a pornit de la Tokes, dar nu Tokes a fost purtatorul Revolutiei romane. Dar a fost suficienta o scanteia care sa genereze o stare generala de revolta. La fel, in cazul Arafat a fost numai un pretext pentru ca oamenii sa-si exprime nemultumirea impotriva unei stari de lucruri insuportabila", a declarat Ion Iliescu.

In ceea ce priveste revenirea lui Raed Arafat la Ministerul Sanatatii, Iliescu a estimat ca acest lucru reprezinta "un recul in fata unei masuri care a generat stare de revolta".

Foto: Intactimages

Victor Ponta: Solutia democratica o reprezinta intoarcerea la oameni... Ion Iliescu: Se impune demisia Guvernului si organizarea de anticipate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x