Antena Căutare

Ion Iliescu: Parlamentul ar trebui sa corecteze decizia CCR privind referendumul. Romanii de peste hotare "nu sunt interesati de asemenea chestiuni"

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu a declarat ca Parlamentul "trebuie sa aiba o pozitie activa", nu doar sa inregistreze decizia Curtii Constitutionale (CCR) privind referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu, subliniind ca Legislativul "poate lua decizia finala" in acest caz.

"Eu cred ca Parlamentul trebuie sa aiba o pozitie activa, nu pasiva, doar sa inregistreze decizia CCR. Curtea Constitutionala este un colectiv de lucru de noua oameni, Parlamentul este format din reprezentantii cetatenilor. (...) Curtea Constitutionala a apelat la un artificiu nefiresc. Raportarea la rezervorul de voturi trebuie facuta la cetatenii traitori pe teritoriul tarii, la cei 19 milioane de romani, din care cu drept de vot sunt doar vreo 15 milioane. Nu in mod artificial, adaugata o cifra total aleatorie cu romanii de peste hotare, care oricum nu sunt interesati de asemenea chestiuni. Au votat vreo 70.000. Rezervorul la care trebuie sa te referi este cel al cetatenilor traitori pe teritoriul tarii. Acestia sunt 19 milioane cu totii, din care aproape patru milioane o reprezinta populatia minora. Ei, astfel se schimba datele problemei", a declarat Ion Iliescu, intr-un interviu acordat "Gandul".

Intrebat daca Parlamentul este cel care ar trebui "sa corecteze" decizia Curtii Constitutionale, fostul presedinte a spus ca "Sigur ca da. Absolut, bineinteles. Cred ca Parlamentul poate lua o hotarare, este instanta celor alesi de cetateni. Cred ca Parlamentul este abilitat prin Constitutie, este instanta suprema, el poate lua decizia finala".
"A fost un referendum popular, oamenii nu au mers la vot politic. Este un drept constitutional al cetateanului sa se pronunte. Grupurile parlamentare ale PSD vor lua o decizie", a mai spus Iliescu.

UPDATE! Traian Basescu isi "face bagajele" pentru intoarcerea la Cotroceni: Decizia CCR a fost citita in Parla... Basescu revine la Cotroceni. Hotararea CCR privind referendumul a fost publicata in Monitorul Oficial...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x