Antena Căutare

Ion Ştefan: Nu accept să fiu judecat de PSD! Nu voi face niciodată înţelegere cu PSD, un partid care a lăsat dezastru în urma guvernărilor roşii / Risipa s-a oprit şi că borcanului de miere i s-a pus capacul!

Ion Ştefan, propus din nou pentru Ministerul Dezvoltării şi avizat negativ după audierile în comisii, scrie pe Facebook că "borcanului cu miere i s-a pus capacul”, adăugând totodată că nu acceptă să fie judecat de PSD, partid care "a lăsat dezastru în urma guvernărilor roşii”.

După ce a primit aviz negativ, marţi, după audierea în comisiile de specialitate, Ion Ştefan a reacţionat pe contul său de Facebook, spunând că nu va face niciodată o înţelegere cu PSD, iar atâta vreme cât va sta în fruntea Ministerului Lucrărilor Publice va continua să dispună controale şi să încerce să stopeze risipa banului public.

"Nu accept să fiu judecat de PSD! Nu voi face niciodată înţelegere cu PSD, un partid care a lăsat dezastru în urma guvernărilor roşii. În perioada mandatului meu la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, alături de oamenii de bună credinţă şi profesioniştii din instituţie, am încercat să repar cât mai mult din ceea ce pesediştii au stricat. Am spus şi repet de fiecare dată când sunt întrebat că cea mai mare realizare la MLPDA este aceea că am oprit risipa banului public şi că am dispus controale la toate lucrările derulate prin PNDL 1 şi PNDL 2. Cât timp voi sta la minister, îmi voi asuma, în continuare, această procedură de lucru”, a scris Ion Ştefan.

Ion Ştefan a adăugat că va continua să facă verificări în cadrul proiectelor derulate cu bani publici: ”(..) Am pornit pe drumul corectitudinii, al verificărilor, nu pentru că mă erijez eu în anchetator ci pentru că vreau lucrări de calitate, care să aducă bunăstare comunităţilor, nu să bifăm proiecte aiuristice pe hârtii pentru care să încaseze buzunarele unora şi altora şi să piardă cetăţeanul. Mulţumesc colegilor din comisiile reunite care au înţeles că risipa s-a oprit şi că borcanului de miere i s-a pus capacul!”.

Ministrul propus la Lucrări Publice, Dezvoltare şi Administraţie, Ion Ştefan, a primit aviz negativ, marţi, după audierea în comisii. Audierea lui Ion Ştefan în comisiile pentru administraţie publică a fost marcată de dispute şi critici. Astfel, liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, l-a criticat pe fostul ministru al Dezvoltării Daniel Suciu, spunând că în timpul guvernării PSD un bec a ajuns să coste chiar 2.000 de euro.

Reprezentanţii PSD i-au reproşat lui Roman că monopolizează discuţia, spunându-i că nu este purtătorul de cuvânt al ministrului Dezvoltării.

Ion Ştefan a spus, întrebat fiind despre cea mai mare realizare din mandatul anterior, că a oprit "sifonarea" banului public, susţinând că nu se mai plătesc lucrări neverificate.

La finalul audierilor, care au durat aproape două ore, au existat discuţii privind procedura de vot şi numărarea acestora. Astfel, s-a anunţat că au fost 20 de voturi "pentru" aviz negativ, fără a se mai preciza câte abţineri şi voturi "împotrivă" s-au înregistrat. În final, s-a anunţat că Ion Ştefan a primit aviz negativ, "cu majoritate de voturi".

Sursa : news.ro

Preşedintele Iohannis va participa la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles... Predoiu: Aş fi găsit o cale să îmi exprim părerea, dacă aş fi considerat că preşedintele ar trebui să respingă aceste pr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x