Antena Căutare

Ipoteza PDL: Pensii impozitate si concedieri, contra scaderii TVA

Presedintele Comisiei de buget-finante din Senat, democrat-liberalul Ovidiu Marian, a declarat ca tinta de crestere economica de 3,5% pentru 2012 este sustenabila, daca Guvernul va continua politica de austeritate si de reformare a statului. Iar pentru reducerea TVA-ului, singura solutie in viziunea lui Ovidiu Marian ar fi impozitarea tuturor pensiilor.Democrat-liberalul Ovidiu Marian sustine insa ca tinta de crestere economica de 3,5% pentru 2012 este sustenabila.

"Pentru a avea in continuare crestere economica eu as reveni la ideea impozitarii pensiilor si la reducerea TVA. Atunci cand am acceptat majorarea TVA nu am avut alta solutie. As reveni asupra acestui lucru, as gasi o formula prin care sa facem aceasta impozitare pentru ca altfel nu putem sa dam drumul la motorul consumului, pe care l-am omorat cu cresterea TVA", a explicat senatorul PDL.

Pe de alta parte, Opozitia nu da nici o sansa cresterii economice.

"La fel ca si tinta bugetara pentru 2011, de 1,8%, crestere economica, despre care noi am spus la vremea respectiva ca este mult prea optimista si pe care Guvernul recunoaste astazi ca nu o va atinge, sperand la un maxim de 1,5%, si tinta de crestere economica pentru anul 2012 care era in opinia guvernului intre 3,5 - 4% a fost de la inceput mult prea optimista, una realista fluctuand intre 2,5% si maxim 3%", a declarat senatorul PNL, Dan Radu Rusanu, membru in Comisia de buget-finante.

Miron Cozma: Minerii au fost manipulati de Ion Iliescu... Decizie CSAT: Cadastrul, sub "frunza" Elenei Udrea...
Cum te afectează echinocțiul de primăvară, în funcție de zodie
Lumina zilei care își face mai mult simțită prezența și vreme caldă sunt semne evidente...
Horoscopul zilei de 25 martie 2023. Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 martie 2023 spune că Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei și...
Parteneri
Prăjitură cu cremă de mac și crumble. Un deliciu garantat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x