Antena Căutare

Iulian Badescu pleaca din PDL si-l acuza pe Boc ca i-a bagat pe gat masurile de austeritate

Premiera de la ultimele alegeri parlamentare. Un parlamentar a parasit randurile Puterii pentru a intra in cele ale Opozitiei. Senatorul Iulian Badescu a demisionat astazi din PDL pentru a adera la PSD, acuzand masurile de austeritate ale Guvernului si modul in care premierul le-a impus parlamentarilor partidului ca o conditie obligatorie pentru pastrarea statutului de membru PDL

Intrebat de ce a ales PSD pentru a-si continua activitatea politica, Badescu s-a limitat sa precizeze ca el crede in Victor Ponta.

Vicelider de grup PDL la Senat si parlamentar de Prahova, Badescu a explicat, la Antena 3, ca si-a dat demisia din PDL deoarece nu este de acord cu masurile de austeritate si modul in care acestea au fost luate si impuse peste noapte de catre premierul Emil Boc parlamentarilor partidului. El a recunoscut ca a avut o iesire verbala mai dura la ultima intalnire de luni a premierului cu senatorii democrat-liberali.

"Demisionez pentru ca nu sustin masurile guvernului Boc si pentru ca sprijinul pentru aceste masuri au devenit o conditie pentru a fi membru PDL. In sedinta de grup a PDL de luni, la care a fost prezent si premierul Emil Boc, dansul a spus foarte clar: ori sustineti aceste masuri, ori nu mai sunteti membri PDL si va puteti cauta un alt drum" a explicat Badescu.

El a sustinut ca ii este rusine sa mai dea ochii cu propriul electorat si mai ales cu parintii sai. "Vreau ca atunci cand merg in colegiul unde am fost ales sa ma pot uita in ochii celor care m-au invatat carte, care au grija de sanatatea mea, in ochii vecinilor si mai ales in ochii parintilor mei fara a-mi fi rusine. Cred ca buna parte dintre masurile anticriza propuse de actualul guvern nu fac altceva decat sa omoare si bruma de speranta pe care o mai aveau romanii", a mai declarat Iulian Badescu.

Senatorul a aratat ca a facut un sondaj pe 250 de persoane din colegiul sau si a constatat ca acestea sunt de acord cu reducerile salariilor din domeniul administrativ, dar nu si cu diminuarea salariilor la nivel general si a pensiilor.

"Nu cred ca aceste masuri vor face sa atingem obiectivul de deficit bugetar. Probabil ca la toamna va fi nevoie de o noua interventie pe piata financiara pentru a mari inflatia ori a mari de taxe si impozite. Mi-e rusine sa mai merg in teritoriu, mi-e rusine sa mai stau de vorba cu parintii mei", a mai afirmat Badescu.

El a admis ca a avut o iesire mai impetuoasa la discutia premierului cu senatorii PDL. "A fost justificata, mai ales ca toti cei din PDL am fost pusi peste noapte in situatia de afla ca suntem in plina criza si de a accepta fara a fi consultati aceste masuri. Am fost alesi uninominal toti trebuie sa reprezentam interesele celor care ne-au votat cat mai bine", si-a justificat senatorul noua pozitie politica adoptata.

Sursa: jurnalul.ro

Anastase, in scandalul CCR: Ponta, "vedeta de mare succes" in "Copiii spun lucruri trasnite"... PSD reaprinde scanteia discordiei cu PNL. Nita: Multe probleme de azi, cauza proastei guvernari PNL...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x