Antena Căutare

Kelemen Hunor considera ca Romania trebuie sa amendeze Constitutia imediat dupa alegeri

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirma ca este necesara amendarea Constitutiei imediat dupa alegeri, pentru a se stabili daca va fi  republica parlamentara, semiprezidentiala sau prezidentiala, conform Mediafax.

Kelemen Hunor a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa la Arad, ca printre mesajele pe care UDMR le va transmite electoratului inainte de alegeri este cel referitor la amendatea Constitutiei.

"Anul viitor, Romania trebuie sa amendeze Constitutia pentru ca nu putem astepta doi, trei sau patru ani, trebuie facuta imediat dupa alegeri. Sa dam un raspuns ce fel de republica vrem: parlamentara, semiprezindetiala sau prezidentiala", a declarat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a spus ca dupa alegeri trebuie luate decizii şi privind reforma administrativ-teritoriala, UDMR sustinand ca regiunile care ar urma sa fie infiintate nu trebuie sa afecteze actualele judete.

"Vom insista, in momentul discutiilor despre reorganizarea administrativa, ca regiunile istorice sa faca parte din aceeaşi regiune de dezvoltare", a spus liderul maghiar.

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro!

Vasile Blaga isi doreste ca PDL sa guverneze din iarna... George Maior, directorul SRI: "Omar Bakri a incercat sa vina in Romania"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x