Antena Căutare

Kelemen Hunor: "Nu dau patru ani coalitiei USL"

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, intr-un interviu acordat revistei maghiare HVG ca nu crede ca alianta USL se va mentine de-a lungul celor patru ani de guvernare, dar nici ca se va destrama inainte de modificarea Constitutiei.

Kelemen Hunor: "Nu dau patru ani coalitiei USL"
| intact images

Intrebat daca crede ca USL se va destrama inainte de modificarea Constitutiei, date fiind "tensiunile care exista" intre partidele, Kelemen a raspuns ca "nu da patru ani" coalitiei.

"Chiar daca nu dau patru ani acestei coalitii, nu cred ca se va produce vreo schimbare inainte de modificarea Constitutiei. Cel mai probabil nu vor fi schimbari pana la reorganizarea regiunilor", a declarat Kelemen. Liderul UDMR mentionat exemplul Ungariei, care l-a invatat ca "marile decizii se iau in primele luni de guvernare".

Intrebat daca dupa negocierile privind intrarea UDMR la guvernare nu s-ar mai fi putut gasi vreun compromis, cu atat mai mult cu cat participarea Uniunii la guvernare ar fi fost importanta pentru comunicatatea maghiara, Kelemen a raspuns ca nu a existat aceasta posibilitate, pentru ca politicienii cu care s-au purtat negocierile au asteptat de la UDMR o "renuntare la sine, simbolica, si un fel de juramant politic de credinta".

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intact Images

Kelemen Hunor: “Romania nu e stat national”. Dan Voiculescu: “Articolul 1 din Constitutie nu e negociabil”... Conducerea Institutului National de Statistica va fi demisa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x