Antena Căutare

Kelemen Hunor: Oamenii vor iesi in strada daca se incearca dizolvarea comunitatii maghiare

Daca cineva incearca dizolvarea comunitatii maghiare din zona Harghita, Covasna, Mures, oamenii vor iesi in strada, a declarat presedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Seful UDMR a declarat in luna martie, la Targu Mures, ca Uniunea nu renunta la dezideratele din programul sau, care prevad obtinerea autonomiei pe toate nivelurile.

Anterior acestei declaratii, Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, declarase, tot la Targu Mures, ca Romania accepta autonomia culturala, dar nu si pe cea pe criterii etnice.

Kelemen Hunor a spus ca nu comenteaza declaratiile ministrului de Externe, Teodor Baconschi, subliniindca programul Uniunii este cunoscut si ca formatiunea politica pe care o reprezinta nu renunta la dezideratele cuprinse in acesta, chiar daca va dura un timp pana ce ele vor fi atinse.

"Nu comentez declaratiile lui Baconschi. Noi avem in programul nostru prevazut ceea ce cunoasteti foarte bine si am propus in Parlament cateva proiecte de legi care au fost respinse. Noi nu scoatem dezideratele noastre din program, dar nu am de ce sa comentez eu declaratiile domnului Baconschi. Nu o sa comentez. Eu vorbesc de UDMR, de programul nostru, de dezideratele noastre. Va dura pana vom atinge aceste deziderate, pentru ca aici este vorba despre un lucru care produce anumite sensibilitati si doar cu dialog, cu argumente, cu convingere si doar prin mijloace politice se poate atinge orice deziderat in ceea ce priveste identitatea nationala, identitatea culturala. Altfel nu se poate. Cat va dura, nu stiu. Nu o sa dau termen, nu am luat diploma la Delphi", a declarat la acea vreme Kelemen.

Sursa: Antena3

Elena Udrea: Oprescu se poarta „ca orice smecher de Romania care poate construi orice“... Sorin Oprescu: "Din cauza politicului, lucrurile au trenat multi ani in Bucuresti"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x