Antena Căutare

Kelemen Hunor: “Romania nu e stat national”. Dan Voiculescu: “Articolul 1 din Constitutie nu e negociabil”

Presedintele fondator al Partidului Conservator a raspuns unui atac al liderului UDMR, Kelemen Hunor, care a sustinut intr-un interviu acordat portalului de stiri ungar hvg.hu, ca ar fi preferat ca formatiunea sa politica sa fie la guvernare, dar nu a cazut de acord cu coalitia castigatoare a alegerilor.

In amplul interviu acordat hvg.hu, Kelemen Hunor afirma ca “in sondajele dinaintea alegerilor era clar ca social-liberalii vor castiga alegerile, iar comunitatea maghiara poate fi ajutata daca UDMR este la guvernare”. “Dupa alegeri ne-am implicat in negocieri si, in ciuda unui acord de principiu la care am ajuns inaintea votului, castigatorii au impus conditii pe care nu le-am putut accepta”, a precizat liderul UDMR. Intrebat care au fost conditiile impuse de USL, acesta a spus ca nu s-a dorit schimbarea articolului 1 din Constitutie, potrivit caruia “Romania este un stat national si indivizibil”.

Atac
“Romania nu este stat national, ci in cel mai bun caz dorinta suprema a unei stari a unor politicieni romani”, a spus liderul maghiar, care a adaugat ca printre cei care s-au opus acestei modificari a Constitutiei au fost “liderul liberal Crin Antonescu si tumoarea canceroasa a politicii romanesti, fondatorul Partidului Conservator, Dan Voiculescu”.

In replica, presedintele fondator al Partidului Conservator a declarat pentru agerpres.ro, ca “articolul 1 din Constitutie nu este negociabil, acest lucru fiind comunicat UDMR”.

Replica
"Declaratia lui Kelemen Hunor, daca este reala, poate fi considerata o forma de terorism etnic. Da, eu am fost cel care am comunicat UDMR si domnului Hunor ca articolul 1 din Constitutia Romaniei nu este negociabil. Romania este si trebuie sa ramana stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil. Si, sunt convins, aceasta este opinia tuturor romanilor, inclusiv a liderilor PSD, PNL, PC sau PDL", a precizat Dan Voiculescu.

Articolul 1 din Constitutia actuala a Romaniei prevede, la alineatul 1, ca "Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil". UDMR a cerut ca articolul 1. (1) sa aiba urmatorul cuprins: "Romania este stat suveran si independent, unitar si indivizibil".

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

Traian Basescu si Victor Ponta, prima intalnire pe 2013... Kelemen Hunor: "Nu dau patru ani coalitiei USL"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x