Antena Căutare

Kelemen Hunor: UDMR sustine mentinerea perioadei de acordare a indemnizatiei pentru mame

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat, luni, ca UDMR nu este de acord cu acea varianta propusa de Ministerul Muncii care vizeaza reducerea perioadei de acordare a indemnizatiei pentru mame, cuantumul fiind insa discutat in continuare.

Parerea noastra ramane neschimbata. Perioada de doi ani de zile rpmane, deci nu vrem sa acceptam reducerea perioadei de doi ani de zile si despre cuantum discutam in continuare in coalitie si la sedinta de Guvern", a declarat Kelemen Hunor.

Mai mult decat atat, Hunor a declarat ca minoritarii sustin ideea ca mamele care au nascut deja si beneficiaza de indemnizatie sa nu fie afectate de noua decizie si ca singurele modificari in cazul celorlalte mame sa fie la limita maxima, pentru a le proteja pe cele cu venituri mai mici.

"Sunt colegi care cred ca nu este necesara nici o modificare, sunt colegi care accepta reducerea indemnizatiei, ca plafonul maxim sa nu fie la 34,35 de milioane - vorbim in lei vechi- deci undeva mai jos, in functie de suportabilitatea in bugetul de stat", a declarat Hunor.

Ministrul Culturii a mai mentionat ca toti cei care beneficiaza de venituri trebuie sa contribuie la asigurarile de sanatate, inclusiv somerii si pensionarii. Cu toate acestea, Kelemen Hunor a asigurat ca UDMR sustine si protejeaza romanii saraci.

Membrii Cabinetului Boc se intalnesc pe parcursul zilei de luni cu reprezentantii grupurilor parlamentare ale Coalitiei de guvernare, pentru a discuta despre indemnizatia pentru cresterea copiilor.

Decizia privind cuantumul si perioada de acordare a acesteia se va lua dupa aceste intalniri, in cadrul sedintei de Guvern programata sa inceapa la ora 19:00.

Ultima evaluare a Romaniei pentru aderarea la Schengen... Pensiile sub 1000 de lei, impozitate cu 5%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x