Antena Căutare

Klaus Iohannis, despre moţiunea de cenzură anunţată de PSD: Mi se pare greşit, şi lipsit de bun simţ, şi de fundament. Acuzaţiile sunt nefondate

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, referitor la moţiunea de cenzură anunţă de PSD, că nu are fundament, întrucât Guvernul a luat măsurile necesare, astfel încât răspândirea pandemiei să fie limitată, iar economia să fie repornită. ”Mi se pare greşit şi lipsit de bun simţ şi de fundament”, a afirmat preşedintele.

”Asta cu moţiunea este pur formal un instrument al opoziţiei, dar să vii cu moţiune de cenzură sau cu ameninţarea ei într-o situaţie de criză sanitară mi se pare greşit şi lipsit de bun simţ şi de fundament. Acuzaţiile sunt nefondate”, a afirmat, joi, preşedintele Klaus IOhannis, referitor la moţiunea de cenzură anunţată de PSD.

Preşedintele afirmă că nu există motive pentru demiterea Guvernului.
”De ce să demiţi Guvernul? Că a luat măsurile necesare, că a luat măsurile la timp, că am reuşit să împiedicăm extinderea epidemiei, că au venit cu măsuri de revigorare economică care produc rezultate? Mi se pare lipsit de sens şi de bun simţ politic”, a mai declarat preşedintele.

Acesta a reamintit discuţiile de la instalarea Guvernului Orban 3: ”Să ne amintim discuţiile când acest guvern a fost instalat şi toată lumea ştia că e instalat pentru o perioadă scurtă de un an. Cam toţi au spus că votează aceste guvern să voteze bugetul şi să organizeze alegerile parlamentare”.

”Guvernul are gândire economică sănătoasă. A făcut mai mult decât s-a aşteptat de la el când a fost votat prima dată. Acum când mai sunt câteva luni până la alegeri vine PSD şi flutură moţiunea de cenzură”, amai afirmat şeful statului.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că decizia Guvernului de a nu mai trimite în Parlament Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă este ”cel mai mare abuz de putere care a avut loc în România, respectiv ocolirea Parlamentului”, referindu-se la faptul că Guvernul doar a informat Parlamentul în legătură cu prelungirea stării de alertă, fără a mai cere încuviinţarea pentru aceasta.

Ciolacu precizează că PSD va sesiza Curtea Constituţională, iar parlamentarii formaţiunii lucrează deja la moţiunea de cenzură care va fi depusă în a doua zi după încheierea stării de alertă.

Sursa : news.ro

Ministrul Apărării, după ce Parlamentul a decis impozitarea diferenţiată a pensiilor speciale: Pensiile militarilor nu s... Klaus Iohannis, informații de ultimă oră despre revenirea la starea de urgență: „Virusul este în comunitate. Sunt îngrij...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x