Live acum
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Klaus Iohannis, după demisia lui Costache: "Nelu Tătaru preia șefia Ministerului Sănătății și se va ocupa de combaterea coronavirusului în România"

Preşedintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă, după ce ministrul Sănătății Victor Costache și-a anunțat demisia. Șeful statului a confirmat preluarea șefiei de la Sănătate de către secretarul de stat Nelu Tăraru.

Klaus Iohannis

presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că a luat act de demisia lui Victor Costache de la MS şi a semnat decretul de numire a noului ministru Nelu Tătaru, care va depune jurământul astăzi.

”Am luat act de demisia dmnului Costache şi am semnat decretul de numire a noului ministru Domnul Tătaru cunoaşte foarte bine care este situaţia şi trebuie să ia urgent măsurile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Domnul Tătaru va depune astăzi jurământul”, a anunţat Iohannis.

"Domnul Nelu Tătaru cunoaște foarte bine care este situația în acest moment în sistemul sanitar și trebuie să ia urgent toate măsurile necesare pentru combaterea răspândirii noului coronavirus", a mai declarat Președintele.

Repatrierea românilor aflați în străinătate, posibilă cu cooperarea statului român

"Un alt aspect pe care îl voi menționa e repatrierea românilor aflați în prezent fie în afara UE, fie în state membre, care din motive obiective vor să revină în România. E importantă cooperarea tuturor pentru a permite cetătenilor revenirea lor în tarile de origine, mai ales că multe state au impus restricții", a declarat Iohannis, la conferința de presă, precizând că cei care din motive obiective sunt în afară țării și vor să revină în România vor primi sprijin.

Declarația completă a președintelui Klaus Iohannis, 26 martie 2020:

Citește și: ALERTĂ! Numărul total de cazuri de infectare cu coronavirus a trecut de 1.000 în România

Recomandari